8 maart 2015: Weekoverzicht

Challenge of the week – week 11
Max unbroken wallball shots, 20lbs/14lbs

De CrossFit Games Open is begonnen en dat is wel te merken in de box. Het is iets rustiger omdat mensen toch slim nadenken door iets meer rust te nemen voor of na de WOD op zondag. Daarnaast is het “the talk of the town” en iedereen is benieuwd hoe het ging of wat de volgende workout gaat worden. Maar natuurlijk wordt er ook gewoon keihard geknald en hebben we weer hele leuke en vooral pittige workouts gehad de afgelopen week. Lees vooral verder welke dat waren!

De maandag begon met een workout bestaande uit drie bewegingen. Het totaal aantal herhalingen in deze workout zorgde misschien hier en daar voor een onderschatting maar achteraf was deze weer veel pittiger dan gedacht. Negen, zes en drie herhalingen voor tijd van thrusters (zwaar), bar muscle-ups en handstand push-ups was een goede shoulder burner.

Op dinsdag kregen de schouders wat rust met een leg day. Twee onderdelen waarvan de eerste een kracht onderdeel was. Hier moest je opwerken voor je zwaarste set van tien herhalingen in de back squat. Omdat de benen nog niet “jelly” genoeg waren werd er afgesloten met vijf rondes, elk voor tijd van honderdtwintig meter shuttle sprint.

Met flinke spierpijn in de benen was het tijd voor woensdag flink stuk gaan. Eentje waar je zoveel mogelijk herhalingen moest proberen te behalen. Elke beweging deed je twee minuten met daartussen één minuut rust. De combinatie bestond uit: roeien (cal.), wall ball shots, rope climbs en burpees. En omdat het nog niet genoeg was deed je dit twee rondes! Donderdag werd gevolgd met een kort maar krachtige sprint. Drie rondes voor tijd van deadlifts, pistols en kettlebell swings.

Op de laatste dag van de werkweek werd er afgesloten met een goede “chest day” voor het weekend. Eentje voor gewicht en zoveel mogelijk herhalingen. Vijf rondes van vijf bench presses (voor gewicht) en max rep strict pull-ups en strict ring dips.

Op zaterdag hadden we weer Community Saturday en was het weer tijd voor een leuke “benchmark” workout in teams van twee. Girl-named workout “Kelly” kwam weer eens voorbij en bestaat uit vijf rondes voor tijd van vierhonderd meter rennen, dertig box jumps en dertig wallball shots. Het werk kon worden opgedeeld alleen met het rennen deed je tegelijkertijd. Een select groepje maar iedereen heeft weer alles gegeven. Awesome job!

Als laatst hadden we natuurlijk weer de challenge of the week. Dit keer was het de bedoeling om zo snel mogelijk vierhonderd meter te rennen. Bij de mannen was het gelijkspel. Gabor en Oleg waren behoorlijk snel en wisten het in één minuut en vijf seconden te doen. Bij de dames was het Daisy die de challenge wist te winnen door het in één minuut en achttien seconden te rennen. Super gedaan allemaal en gefeliciteerd!

Challenge of the week - #10

De volgende uitdaging staat alweer klaar. Hoe lang kun jij het volhouden om wallball shots te doen? Elk herhaling telt!

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • de tweede CrossFit Games Open een herhaling was van de 2e open workout vorig jaar? De 40 ninja’s hebben weer alles gegeven om een goede score neer te zetten!
  • Maikel van hindernisbanen houd? Vooral met veel rope climbs!
  • er een aantal mensen dit weekend meededen met de MudMasters?
  • Irene weer terug is na een jaar lang reizen en werken in het buitenland? Welkom terug!
  • we lekker veel gaan rennen volgende week?
  • we vanmiddag na de Open een ijsje gaan eten bij de Mariola?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.