Lesrooster

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
07:00WODWODWODWODWOD
08:30WODWODWOD
09:00WODWODWODWODWODWODWOD
09:30WOD WODWODWODWOD
10:00WODWODWODWODWODWODWOD
10:30WODWOD
11:00WODWOD
15:30
16:00WODWODWODWODWOD
16:15TeensTeens
16:30WODWODWODWOD
17:00WODWODWODWODWOD
17:30WODWODWODWODWOD
18:00WODWODWOD
18:30WODGYMNASTICSWOD
19:00WODWODWODWODWOD
19:30WODWODWODWOD
20:00GYMNASTICSWEIGHTLIFTING
20:30WODWODWODWOD

Bij CrossFit Almere wordt er getraind in groepsverband. De groepen zijn bij ons nooit groter dan twaalf personen, met enige uitzondering. Op deze manier weet je zeker dat jij de aandacht krijgt waar je voor betaalt. Resultaat en plezier staan bij ons voorop tijdens de lessen.

Workout of the Day (WOD)

De reguliere lessen hebben als doel om je algemene fitheid te verbeteren en je klaar te maken voor elke fysieke uitdaging die het leven te bieden heeft. Dat gebeurt door middel van constant gevarieerde workouts met functionele bewegingen, uitgevoerd op een hoge intensiteit. Elke les duurt bij ons een uur en elke dag is de inhoud van de les weer anders waardoor je continu wordt uitgedaagd. Een les bevat mobiliteitsoefeningen, een algemene warming-up, tijd voor het doornemen van de techniek, de workout en een cooling down.

Open Gym

Voor iedereen die naast onze lessen graag nog zelf aan de slag wilt zijn er tijdens onze WOD uren altijd open gym uren. Daarvoor hebben wij een aparte ruimte. Je kunt dan vrij trainen om zwakke punten te verbeteren, om te oefenen met nieuwe skills of zelfstandig een workout te doen. Je bent tijdens deze uren op jezelf aangewezen om te verzinnen wat je gaat doen, maar er zijn wel coaches aanwezig die je kunnen voorzien van tips en tricks. Daarnaast zou je een persoonlijk programma kunnen aanschaffen om meer richting te geven aan je doelen. Meer informatie over Personal Training is hier te vinden.

Gymnastics

Veel mensen denken dat Gymnastics in CrossFit alleen maar oa pull-ups, muscle-ups zijn. Bewegingen. Dat is het ook, maar niet alleen maar. Gymnastics is bodyweight movement. Het is super belangrijk om te leren hoe we ons lichaam veilig kunnen bewegen. Daarvoor moeten we soms (vaak) terug naar de basis. We splitsen bewegingen op in progressies en brengen ons lichaam op spanning in verschillende posities zodat we sterker worden. Om deze basis sterk te krijgen moeten we daar veel tijd en energie in stoppen. Dit vraagt veel geduld, maar is wel heel erg belangrijk.

“Strength is imperative for proper form, and proper form is imperative for body awareness and control.”

Weightlifting (OLY)

Wil jij graag aan je weightlifting techniek werken zodat je deze bewegingen voor eens en voor altijd onder controle krijgt, dan is dit uur écht iets voor jou. Wekelijks hebben we twee weightlifting uren waarin aandacht wordt besteed aan de techniek van de klassieke olympische lifts; de clean & jerk en de snatch. Door iedere les aandacht te besteden aan een specifiek onderdeel van deze bewegingen til jij jezelf binnen de kortste keren naar een hoger niveau. De lessen zijn zo ingericht dat zowel beginners als gevorderden deel kunnen nemen.