Wat is CrossFit?

CrossFit heeft als doel om je algemene fitheid te verbeteren en je klaar te maken voor elke fysieke uitdaging die het leven te bieden heeft. Uithoudingsvermogen, kracht, conditie, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, wendbaarheid, evenwicht en nauwkeurigheid zijn allemaal belangrijk om jouw fitheid te omschrijven. Wij werken hieraan door middel van constant gevarieerde workouts met functionele bewegingen, uitgevoerd op een hoge intensiteit.

Met het gevarieerde programma zorgen wij ervoor dat er elke dag iets anders op het menu staat. Oefeningen, herhalingen, gewichten en duur variëren van dag tot dag. Daarmee zijn de trainingen niet alleen super leuk maar dragen zij ook nog eens bij aan jouw algemene fitheid. Je hoeft je bij ons niet te vervelen.

Met CrossFit wordt er teruggegaan naar de basis en wordt er gewerkt met functionele bewegingen. Onze workouts bestaan uit oefeningen die lijken op bewegingen uit het dagelijkse leven en verschillende sporten. Of te wel: oefeningen waar je iets aan hebt. Bij ons vind je geen rijen met crosstrainers, loopbanden of andere fitnessapparaten. Wat je wel bij ons vindt zijn kettlebells, medicine balls, halterstangen, springtouwen en optrekstangen.

Even rustig aan trainen zit er bij ons niet in. Met intensieve workouts die meestal tussen de 5 en 20 minuten duren bereik je de beste resultaten. Hoge intensiteit is voor iedereen wat anders, daarom zijn onze workouts op ieders niveau aan te passen. Jong of oud, dik of dun, marinier of huismoeder, geblesseerd of niet – iedereen werkt bij ons aan hetzelfde doel: fitter worden.

Waar staat CrossFit Almere voor?

Sinds 2011 is onze missie om met een no-nonsense en leuk fitness programma (CrossFit) iedereen die bij ons traint zo fit en gezond mogelijk te maken. We streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van lesgeven en persoonlijke aandacht staat daarbij voorop.

CrossFit Almere wil een fitte gemeenschap bouwen, mensen hun grenzen laten verleggen en het onmogelijke mogelijk maken. Dit resulteert ook in mentale kracht, waardoor mensen meer positiviteit, kracht, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid creëren. Het is onze passie om onze leden met persoonlijke aandacht te onderwijzen om zowel fysiek als mentaal het beste in iedereen naar boven te halen.

Durf jij de uitdaging aan? Ben jij klaar voor verandering? Neem dan direct contact met ons op of plan een gratis proefles in!!