Wat is CrossFit Teens?

In ons CrossFit Teens programma willen wij kinderen meer laten bewegen, zelfvertrouwen opbouwen, leren samenwerken en – het belangrijkste – plezier hebben! CrossFit Teens is niet alleen een aangepaste versie van CrossFit. Het is een CrossFit programma ontworpen voor de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen. De nadruk ligt op kinderen sneller, sterker, fitter en vaardiger maken op een leuke manier.

Fysieke voordelen

CrossFit is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van gewichtheffen tot gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan allerlei dingen als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen kunnen ze ontwikkelen en behouden de rest van hun leven. Daarnaast kan het programma in combinatie met een gezonde levensstijl sterkere spieren en botten, een gezondere lichaamscompositie, minder kans op overgewicht, minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte opleveren

Emotionele voordelen

CrossFit is qua emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. In het programma werken we met kinderen aan sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden, hoewel niet fysiek, die kinderen zullen helpen later in het leven succesvol te worden en een betere kijk op het leven te krijgen. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die CrossFit doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere atletische situaties.

Fitness als levensstijl

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier vinden in fitness. Verschillende gepubliceerde onderzoeken laten zien dat kinderen beweging net zo belangrijk vinden als hun ouders dat vinden. Als kinderen opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fitness een prioriteit voor het leven blijft. Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” doen.

De CrossFit Pre-Teens en Teens lessen kosten €42,50 per maand. Kom vooral eens langs om gratis een les te proberen.

CrossFit Pre-Teens en Teens

Vanaf een jaar of 8 zijn de meeste Kids toe aan een meer uitdagend programma met leeftijdgenoten. De werking van het menselijk lichaam in deze jaren kan van week tot week veranderen. Het beoordelen en werken met deze veranderingen geven tieners de sleutel tot succes om effectief fysiek en mentaal te ontwikkelen. De focus in deze lessen ligt op de technieken van meer geavanceerde bewegingen en gaat verder in het ontwikkelen van fysieke vaardigheden.

Wanneer?

Pre-Teens & Teens

  • Maandag om 15:30 uur en 16:15 uur
  • Donderdag om 15:30 uur en 16:15 uur

De Pre-Teens lessen zijn geschikt voor teens tussen de 8 en 12 jaar. De Teens lessen zijn tot 16 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen wij samen met de coach bekijken of zij mee kunnen doen met de volwassenen lessen.

Schrijf jouw kind nu hier in!