Nutrition 101

Voeding is de basis voor het verbeteren van jouw fitheid en gezondheid. Om je op de juiste manier te ontwikkelen als atleet, begin je met het op orde krijgen van jouw voeding. Het is het fundament van ons programma en de brandstof die je nodig hebt om te kunnen presteren. Met voeding kan je de resultaten van jouw trainingen versterken of verminderen. Om het beste uit jezelf te halen is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Bij CrossFit Almere staan wij voor je klaar om je hierbij te helpen. Niemand is hetzelfde en heeft dezelfde doelen. Vandaar dat wij werken met een individuele aanpak.

Wat is Nutrition 101?

Tijdens Nutrition 101 ga je 12 weken aan de slag. Je werkt in deze periode intensief met onze coaches om jouw voeding, gedrag en levensstijl te verbeteren. Zij zullen je bij de hand nemen om definitief je eetgewoontes onder controle te krijgen. Samen met de steun van de andere deelnemers bereik je daarmee de resultaten waar je naar op zoek bent.

Het begint allemaal met een intake procedure. Nadat je het formulier hebt ingevuld gaat een coach met je praten om je beter te leren kennen en jouw doelen scherp te stellen. Zo kunnen wij de begeleiding tijdens deze 12 weken van een persoonlijke aanpak voorzien. Een goed begin is het halve werk.

Naar aanleiding van de intake krijg jij een op maat gemaakte reader die de basis vormt om jouw doelen te bereiken. Hierin staat wat je het beste kunt eten. Wat zijn koolhydraten, eiwitten en vetten en hoeveel moet ik hiervan eten? Hoe kan ik het best bijhouden wat ik heb gegeten? Wat zijn andere factoren om rekening mee te houden, zoals slaap en hydratatie? Op al deze vragen krijg je antwoord.

Daar stopt de begeleiding niet. Wij hebben wekelijks contact met je via de e-mail. We stellen vragen om erachter te komen hoe het gaat, waar je tegen aanloopt en of je nog ergens hulp bij nodig hebt. Het wekelijkse contact zorgt ervoor dat je op het juiste pad blijft en niet terugvalt in je oude gewoontes. Om te zorgen dat je uiteindelijk leert om op je eigen benen te staan wordt het contact in de laatste weken minder frequent. In het begin is dat even eng, maar uiteindelijk zorgt het ervoor dat je ook resultaat blijft boeken als de challenge voorbij is.

Variatie zorgt ervoor dat onze trainingen leuk zijn. Datzelfde geldt voor de Nutrition 101. Je wordt wekelijks uitgedaagd om iets nieuws te proberen. Het zijn uitdagingen die een paar minuten per dag in beslag nemen en je helpen om je doelen te bereiken. De uitdagingen lopen uiteen van zelfreflectie tot aan het eten van nieuwe groentes.

Om de progressie meetbaar te maken staan er ook vier meetmomenten op de agenda. Jouw vetpercentage, omtrek en gewicht worden op die momenten vastgesteld. Alleen cijfertjes zeggen vaak niet genoeg. Daarom raden wij aan om zelf rond deze momenten foto’s te maken zodat de voortgang ook visueel wordt. Tot slot worden er rondom de meetmomenten ook persoonlijke gesprekken ingepland met een coach om te kijken hoe we jou de volgende fase nog dichter naar je doelen kunnen brengen.

Kort samengevat bestaat Nutrition 101 uit:

 • Intake procedure
 • Individuele voedingsrichtlijnen
 • Vier persoonlijke coachingsgesprekken
 • Wekelijks contact
 • Wekelijkse challenges
 • Vier voortgangsmetingen

Nutrition 101 is iets voor jou als je:

 • Een methode zoekt die past binnen jouw leven
 • Klaar bent met diëten
 • Door alle informatie over voeding niet meer weet wat goed en slecht is
 • Een stok achter de deur nodig hebt om je op het rechte pad te houden
 • Plateaus wilt doorbreken in je training, fitheid en gezondheid
 • Ondersteuning zoekt bij het maken van een blijvende verandering

Data
De exacte data waarop er wordt gestart en waarop je jezelf kunt inschrijven worden bekend gemaakt in de aanloop naar de editie. Het gaat om de volgende periode:

Kosten
In één keer betalen / Early bird tarief – €449
* Met één keer per week personal training-  €1199
* Met twee keer per week personal training – €1849

Normale tarief / In termijnen betalen – €549
* Met één keer per week personal training €1199
* Met twee keer per week personal training €1849

Inschrijven

Het maximaal aantal deelnemers voor de Nutrition 101 is twaalf per editie. Zodra de inschrijvingen open gaan voor de volgende editie wordt het bekend gemaakt op onze blog en per e-mail. Om jouw plek vervolgens veilig te stellen voor de aankomende editie stuur je een e-mail naar info@crossfitalmere.nl met als onderwerp “Inschrijving Nutrition 101” met een korte motivatie over waarom jij wilt meedoen. Kort daarna sturen wij je een intakeformulier en plannen we een afspraak voor het intakegesprek.

Veel gestelde vragen

Werken jullie met voedingsschema’s tijdens Nutrition 101?
Nee. Wij gebruiken individuele richtlijnen die passen binnen jouw leven. Met Nutrition 101 leer je hoe jij het beste kunt eten voor jouw doelen. Om deze reden kun je ook na de twaalf weken resultaat blijven boeken, ook als je situatie verandert. Bij een voedingsschema is dit helaas niet het geval en zijn de effecten van korte duur.

Wordt er rekening gehouden met allergieën?
Ja.

Als ik last van heb van gezondheidsproblemen of lichamelijke klachten wordt daar dan rekening mee gehouden?
Ja. Van tevoren dient er wel te worden overlegd met een arts of je met het programma kunt beginnen.

Wat als ik op vakantie ga, een periode afwezig ben of op reis moet voor mijn werk?
Geen probleem. Het hele doel van Nutrition 101 is juist om je te leren hoe je met dergelijke situaties kunt omgaan.

Wat als ik niet aanwezig kan zijn tijdens een bijeenkomst of meting?
Wij kunnen kijken of dit op een ander moment is in te halen. De informatie van de bijeenkomsten kan later kort worden samengevat of worden toegestuurd.

Als ik gewicht wil aankomen in plaats van afvallen, heeft het dan wel zin voor mij om mee te doen aan Nutrition 101?
Jazeker. De voedingsrichtlijnen die wij je geven hangen namelijk onder andere af van je doelen.

Is het mogelijk om de betaling van Nutrition 101 in meerdere termijnen te voldoen?
Ja. De betaling mag je verdelen over drie termijnen. Als je het bedrag in één keer betaald krijg je een korting van €100.

Wanneer start de eerstvolgende Nutrition 101?
Op 25 september 2023.

Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via dit formulier.