8 februari 2014: Welke bewegingen kun je in de CrossFit Games Open verwachten?

Workout of the day (WOD)
20 min AMRAP of:
9 Thrusters, 42,5kg/30kg
9 Pull-ups

* In teams van twee. De één werkt, de ander rust. Na elke ronde wissel je.

Challenge of the week – week 6
Max overhead Barbell hold, 40kg/30kg
(score = aantal seconden)

Nog drie weken tot dat vele van jullie de eerste workout van de CrossFit Games Open 2014 doen. Op het moment van schrijven hebben 24 leden zich ingeschreven voor de grootste CrossFit competitie in de wereld. Naar verwachting gaan er dit jaar in totaal meer dan 170.000 mensen meedoen aan de competitie. Maar wat kun je nou eigenlijk verwachten? Welke bewegingen en gewichten komen er voorbij? In de blogpost van vandaag proberen wij jullie wat inzicht te geven.

Een belangrijk thema van CrossFit is trainen voor de “unknown and unknowable”. Je weet nooit welke uitdagingen er op je wachten in het echte leven. Alhoewel wij nooit helemaal kunnen voorspellen wat er in de Open terug komt, kun je door terug te kijken naar de afgelopen drie jaar wel een goede voorspelling doen. Dat maakt het voorbereiden iets eenvoudiger. Met nog drie weken te gaan zijn er bepaalde bewegingen waar je jezelf wellicht wat extra op kunt focussen.

Als je terug kijkt op de afgelopen drie jaar van de Open zijn er in totaal 14 bewegingen gebruikt om de fitheid van de deelnemers te testen. Tien van deze bewegingen kwamen elk jaar terug. Vooral de snatch en burpee lijken tot nu toe erg zwaar mee te tellen. In de tabel hieronder (bron: http://cfganalysis.blogspot.nl) kun je zien hoe zwaar de oefeningen in het verleden meetelde, welk oefeningen er tot nu toe zijn gebruikt en in welk jaar deze terug kwamen.

cfganalysis14

Zoals je kunt zien zijn het vooral basisbewegingen die regelmatig in CrossFit workouts terug komen. De moeilijkere bewegingen, zoals muscle-ups en (chest-to-bar) pull-ups, worden meestal pas in latere fases van de competitie gedaan zodat iedereen een kans heeft om een score neer te zetten en te participeren in de competitie. Wat betreft de gewichten, herhalingen en tijdsduur wordt er erg gevarieerd. Echter zijn er tot nu toe nog geen zware gewichten gebruikt (100kg+) en workouts langer dan 20 min.

Honderd procent zeker weten wat er terugkomt in de CrossFit Games Open 2014 doen wij natuurlijk nooit. Hopelijk helpt de blogpost van vandaag bij het voorbereiden op de competitie en kun je werken aan het verbeteren van je zwakke punten. Het is zeker niet onmogelijk om in drie weken de techniek van de double-under onder de knie te krijgen, je eerste muscle-up te doen of je flexibiliteit te verbeteren zodat je beter kunt snatchen. Wij wensen iedereen in ieder geval veel succes en kijken uit naar de start. Heb je jezelf nog steeds niet ingeschreven? Ga dan snel naar http://games.crossfit.com.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.