5 januari 2014: Weekoverzicht

Workout of the day (WOD)
Techniek dag
* Vrije keuze om aan een techniek of skill te werken

Challenge of the week – week 2

2 min. AMRAP of:
Kettlebell Swings, 24kg/16kg

We beginnen het weekoverzicht allereerst nog met een gelukkig nieuwjaar voor iedereen! De beste wensen en mogen jullie allemaal je PR’s verpletteren, nog meer kilo’s toevoegen aan de stangen en nog fitter, sterker en sneller worden.

Met dat gezegd te hebben gaan we door met de “Challenge of the Month” van de maand december. Hierin was het de uitdaging om zoveel mogelijk pull-ups te halen. Het was duidelijk dat de challenge goed in de smaak viel want iedereen ging meteen keihard van start. Al na een paar dagen waren een aantal mannen voorbij de 250 pull-ups en de vrouwen voorbij de 100.

Zonder enig idee wat de uiteindelijke score zou zijn was het wel één en al pull-up madness. In de 2 divisies die we hadden wist David het bij de mannen lang vol te houden en heeft hij een totaal score behaald van maar liefst 1850 pull-ups in 1 maand. Bij de dames was het Dee die er met de winst vandoor ging. Zij heeft een totale score behaald van 502 pull-ups. Bij de geschaalde divisie heeft Wiard bij de mannen 301 pull-ups kunnen volbrengen en bij de dames was Klaske de grote winnares met 518 pull-ups.

Challenge of the Month

Naast een gezonde competitie die er heerste moet er natuurlijk niet worden vergeten waar het uiteindelijk om draaide. Zoveel mogelijk pull-ups doen in één maand en daarin jezelf kunnen verbeteren! Het kan zijn dat dit was voor je 1e strict pull-up of om je kipping/butterfly pull-up nog meer te oefenen en hierin hebben jullie allemaal gewonnen. Goed gedaan allemaal!

Met de afsluiting van de ene challenge werd in een korte week die er was de andere alweer gestart. De eerste “challenge of the week” van het jaar was namelijk “Max handstand hold”. Dit hield in dat je zolang mogelijk op je handen moest staan met je hielen tegen de muur.

Een korte week betekende ook meer kans op de volle winst en een aantal van jullie gingen daar ook behoorlijk voor! Bij de mannen was het een close race maar wist Peter het uiteindelijk het langst vol te houden. Hij bleef 1 minuut 46 op zijn handen staan. Bij de vrouwen was het eigenlijk al zo goed als beslist. Bertine is een handstand ninja en heeft het 4 minuten en 57 seconden volgehouden! De nieuwe challenge staat weer klaar voor de aankomende week. Hoeveel kettlebell swings kun je behalen in 2 minuten?

Challenge of the week (#1)

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • Channa en Wesley heerlijk aan het genieten zijn in Lanzarote?
  • de combinatie kettlebell clean & jerks en knees to elbow flink werd onderschat? Spicey!
  • je de On Ramp nu ook 2-op-1 kunt volgen voor €65,- of 3-op-1 voor €55,-? Wacht niet langer en begin nu!
  • er extra plekken beschikbaar zijn voor de workshops van Karen Tovmasjan? Klik hier voor meer informatie
  • Robbin zijn eerste avond alleen heeft gedraaid?
  • er behoorlijk wat jelly legs werden gecreëerd tijdens de tabata squats en 1600m run?
  • Morris en Thirza synchroon kunnen overhead squatten?
  • Adrienne weer terug is van weggeweest? We zijn blij dat je er weer bij bent!
  • Wesley de broer van Junior heeft gevonden in Lanzarote? Hij heet Conguitos!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.