30 november 2015: Members Spotlight – Thijs

Workout of the day (WOD)
Push jerk 5-3-3-2-2-2-1-1-1-1-1

Challenge of the month – November
20.000 Pull-ups (Strict, kipping, butterfly of scaled)
* Met de hele box.

“Boer” Thijs komt altijd op zijn stalen ros helemaal uit Zeewolde gecrosst. Hij traint vooral als aanvulling op zijn sporten wielrennen, snowboarden en schaatsen. Gelukkig is hij CrossFit steeds leuker gaan vinden, dus is dat ook geen straf. De komende winterperiode zal je hem wat vaker zien. Leer hem daarom nu nog beter kennen in deze spotlight!

 1. Wat doe je voor werk en/of studie?
  Ik heb een biologisch akkerbouwbedrijf tussen Zeewolde en Almere in. Hierop verbouw ik heerlijke biologische groente zoals: aardappels, uien, wortels, pompoenen, erwten, spinazie, sperziebonen en graan. Als je in de Albert Heijn op de verpakking van de biologische aardappelen kijkt zal je mijn naam&foto regelmatig voorbij zien komen als gezicht van de biologische aardappeltelers. In bepaalde periodes zitten mijn aardappels ook daadwerkelijk in het zakje. Het reilen en zeilen van het bedrijf is ook te volgen op facebook.com/biogeerse dus neem gauw een kijkje en zie wanneer mijn aardappels weer verkrijgbaar zijn!
 2. Waar ben je geboren en opgegroeid?
  Ik ben opgegroeid op de boerderij, daarna heb ik 3,5 jaar in Almere gewoond en in december 2014 heb ik weer mijn intrek genomen in de boerderij na overname van het bedrijf.
 3. Wat is je gezinssamenstelling?
  Ik woon samen met mijn lieve vriendin Laura en eind april verwachten wij ons eerste kindje!
 4. Wat deed je voor sport voordat je begon met CrossFit?
  Ik doe wedstrijdwielrennen, schaatsen en snowboarden en in de winter deed ik (voor mijn CrossFit openbaring) aan wat spinning en fitness, gelukkig is dat nou niet meer nodig.
 5. Hoe ben je terecht gekomen bij Reebok CrossFit Almere?
  Ellen Castelijn heeft mij enthousiast gemaakt.
 6. Wat is je favoriete CrossFit beweging?
  Snatch, (overhead) squats, thrusters.
 7. Wat is je minst favoriete CrossFit beweging?
  Pull-ups en pushups (van fietsen krijg je geen armspieren).
 8. Op welke muziek doe je het liefst een workout?
  Ik luister er thuis nooit naar, maar harde hiphop vind ik tijdens een workout erg lekker.
 9. Wat zijn andere hobby’s naast CrossFit?
  In het voorjaar en zomer zit ik regelmatig op de racefiets om te trainen of wedstrijden te rijden, dan ben ik ook minder in de box te vinden. In de winter heb ik het minder druk met werk en kan ik regelmatig gaan snowboard(tour)en in de Alpen, verder schaatst ik dan nog regelmatig.
 10. Wat is je lievelingseten?
  .Indiaas of kruidige stoofpotjes.
 11. Noem één woord hoe anderen jou beschrijven…
  Boer 🙂
 12. Noem één ding waar je absoluut niet zonder kan…
  Mijn racefiets!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.