26 november 2016: Drie redenen om mee te doen aan een CrossFit competitie

Workout of the day (WOD)
Dutch Throwdown WOD 1

Challenge of the month – November
Met de hele box:
Zoveel mogelijk kettlebell swings

Vandaag staat er bij de community saturday de Dutch Throwdown op het programma. Voor vele wordt dit de eerst keer dat zij meegaan doen aan een competitie waarbij hun algemene fitheid op de proef wordt gesteld. Op de website van de Dutch Throwdown staat groot vermeld “not for the best, just for the rest.”. De competitie is dan ook gericht op de beginnende tot wat gevorderde atleet. Doordat topatleten die op finales hebben gestaan van andere competities niet mee mogen doen is het enigszins makkelijker om door te kwalificaties heen te komen. Ongeacht je prestaties bij de kwalificaties is meedoen aan competities heel leuk en leerzaam. In de blogpost van vandaag lees je drie redenen waarom jij ook eens zou moeten meedoen. 

1. Meten waar je staat
Competities zijn de manier om te kijken waar je staat. Niet per se in vergelijking met de rest van de deelnemers maar in vergelijking met jezelf. Je kunt de eerst keer dat je meedoet aan een competitie zien als een nulmeting. De volgende keer dat je meedoet kun je zien of je hoger bent geëindigd en het daarmee beter hebt gedaan. Kortom, waar je nu eindigt is niet meteen van belang. Hoe doe je het volgend jaar of het jaar daarna?

2. Zwakke en sterke punten
Een andere reden om mee te doen is zodat je kunt zien waar je sterke en zwakke punten liggen op het gebied van algemene fitheid. Je hebt de workouts namelijk niet voor het uitkiezen en komt voor nog onbekende uitdagingen te staan. Nu kan je zien of al de trainingen van de afgelopen tijd voldoende waren om je daar op voor te bereiden. Komen er double-unders in de workout en heb je die de laatste tijd veel geoefend? Dan wordt het een stuk makkelijker dan als je ze nog niet onder de knie hebt. Na de competitie kun je altijd kort reflecteren op waar je de komende tijd meer aandacht aan moet besteden.

3. Het is onwijs leuk!
Iedere keer zien wij het weer. Er zijn altijd mensen die spijt krijgen dat zij toch niet hebben meegedaan. Ongeacht je huidige niveau, iedereen kan namelijk altijd meedoen, net als in de normale lessen. Competities zijn namelijk hartstikke leuk. Samen met de rest van de community helemaal stuk gaan. Wat is er nou leuker dan dat? Precies, dat kunnen wij ook niet verzinnen. Heb je nog niet besloten om mee te doen, zorg dan dat je dat als nog doet. Wij zien je om 11.30 uur om er heerlijk tegen aan te gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.