2 mei 2017: Get ready for Murph!

Workout of the day (WOD)
Bench press 2-2-2-2-2-2-2-2-2-2
* Rest 60 seconds between sets.

Challenge of the month – Mei
Met de hele box:
50.000 Push-ups

Aan deze maand staat er een speciale workout op het programma in de box waar wij jullie deze maand met de programmering op gaan voorbereiden. Op 29 mei is het in Amerika weer Memorial Day. Deze dag wordt er, net als bij ons op 4 mei, stil gestaan bij een tragisch moment in de geschiedenis. 

In Amerika is het een traditie bij CrossFit boxen om op deze dag één van de meest bekende hero workouts te doen. Hero workouts zijn gecreëerd om gevallen soldaten, brandweermannen en agenten te herdenken. Jammer genoeg komen er nog steeds ieder jaar meerdere hero workouts bij. De meeste van deze workouts zijn naast het feit dat zij een naam hebben gekenmerkt door de langere duur en vele herhalingen.

In de programmering van deze maand ga je aardig wat pull-ups, push-ups, squats en rennen zien. Wij gaan jullie namelijk klaar stomen voor de workout “Murph” (zie link voor de omschrijving). Luitenant Michael Murphy kwam om in Afghanistan op 28 juni 2015 tijdens een missie. Wellicht heb je eerder van zijn naam gehoord omdat er een film gemaakt is gebaseerd op zijn verhaal. In “Lone Survivor” leer je meer over wat er gebeurd is op de bewuste dag.

De workout zal op maandag 29 mei worden geprogrammeerd. Maak je borst maar nat (en groter) want deze workout zal het uiterste van je vragen. Net als altijd kunnen wij de workout schalen naar ieder zijn niveau. Wij hebben er zin in, jullie ook?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.