18 januari 2015: Weekoverzicht

Challenge of the week – week 4
2 min. AMRAP of:
Kettlebell Swing, 24kg/16kg

Het is alweer zondag en dat betekent weer tijd voor onze wekelijkse samenvatting. Een week waar voor een grote groep van jullie een aantal technieken werden aangeleerd die je misschien nog niet eerder hebt gedaan. Voor degenen die hier al meer bekend mee waren was het een mooie gelegenheid om eens te kijken of we hier onze oude record konden verbeteren. Lees vooral verder wat de afgelopen week voorbij is gekomen.

Maandag was het een workout met kettlebell snatches, box jumps en double-unders. Een WOD met behoorlijk wat skills en waar misschien een aantal van jullie wakker werden met rode/blauwe onderarmen. Dinsdag was het tijd om getest te worden in de meest efficiënte manier om iets boven je hoofd te brengen. De split jerk is een lastige techniek weliswaar maar, waar het meeste gewicht mee getild kan worden. Daarna was het tijd voor een korte 6 minuten AMRAP. Zoveel mogelijk rondjes van shoulder-to-overhead en knees-to-elbow. Woensdag een op het oog makkelijke workout. 2 bewegingen waarvan 1 een “gymnastics” (Chest-to-Bar pull-ups) en de ander met een relatief zwaar gewicht namelijk: de Power Clean.

Donderdag waren velen van jullie verbaasd met de workout die op het bord stond. Het was namelijk een andere dan die op de website stond. Zo kregen jullie een spoiler van wat de workout was op vrijdag. Uiteindelijk moesten jullie er toch aan geloven, een 20 minuten AMRAP met thrusters, ring dips en toes-to-bar.

Op vrijdag was het dan wel zo ver waar heel veel van jullie op donderdag al behoorlijk zin in hadden. Er werd gestart met een krachtonderdeel namelijk de bench press voor 3 herhalingen. Daarna was het een korte sprint voor tijd: 500m roeien en 50 push-ups. Jelly arms gegarandeerd!

Als laatst hadden we natuurlijk weer de challenge of the week. Dit keer was het de bedoeling om zo lang mogelijk in het rek te blijven hangen. Bij de mannen was het niemand minder dan grip-ninja Sebastiaan de B. met 3 minuten en 1 seconden. Bij de dames was het iemand die niet al te lang geleden uit de OnRamp is gekomen, en het aandurfde om als enige dame aan deze challenge mee te doen. Narimah wist het ook nog eens heel goed te doen en het zelfs 13 seconden langer vol te houden dan Sebastiaan! Ze hield het maar liefst 3 minuten en 14 seconden vol. Gefeliciteerd en goed gedaan!

Challenge of the week - #3

De volgende uitdaging staat alweer klaar.  Hoeveel kettlebell swings kun jij volbrengen in 2 minuten?

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

  • er flink is geklust in de box? Heb jij alles al gezien?
  • John N. een patent heeft op zijn bidon met water laten vallen? Het is al een aantal keer gebeurd
  • onze CrossFit Kids de wall ball shot targets goed hebben getest? Er waren zelfs een aantal ballen er bovenop blijven liggen!
  • Mark S. met zijn collega’s en brandweerwagen langs kwam?
  • de eerste Level 1 Trainer Course bij onze box werd gehouden?
  • Faina nog een buddy zoekt voor de Walters Cup Throwdown?
  • er een groep op zaterdag ging schaatsen op de Jaap Eden Ijsbaan? Als vervanging voor Community Saturday in verband met de Level 1. Het was een super gezellige dag!
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.