10 februari 2014: De dertig dagen squat uitdaging

Workout of the day (WOD)
A.
Find a 20RM Back squat

B.
3 rounds, each for reps, of:

With a running clock, complete the following in 3 minutes:
400m Run
Max Push jerks, 60kg/42,5kg

* Rust 3 minuten na elke ronde.

Challenge of the week – week 7
2 min AMRAP of:
Wallball shots, 20lbs/14lbs

Wil je meer mobiliteit in je enkels, knieën en heupen? Een betere squat zodat je meer gewicht kunt gebruiken? Doe vanaf vandaag met ons mee en ga voor dertig dagen de uitdaging aan om elke dag minstens dertig minuten in de bodem van de squat door te brengen. Hoe dit er uit gaat zien lees je in deze blogpost.

Sinds de uitvinding van de stoel is de mobiliteit van mensen flink afgenomen. Tegenwoordig spenderen wij uren in een zittende positie die ons meer kwaad dan goed doet. Zitten op een stoel wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Tijd om daar verandering in te brengen en het roer helemaal om te gooien.

Als je meedoet ga je elke dag een timer instellen voor dertig minuten. Je gaat schouder breedte staan, squat zo diep als je kunt en zorgt dat je voeten helemaal op de grond blijven. In deze positie blijf je zo lang zitten als je kunt. Voor vele van jullie is het al een uitdaging om langer te blijven zitten dan een minuut. Je mag de dertig minuten dan ook verdelen in zoveel setjes als je zelf wilt. Geef niet te snel op, als je een paar dagen verder bent zul je merken dat het steeds makkelijker wordt.

Wij dagen iedereen uit om met ons mee te doen en te kijken wat het effect van dit experiment. Het zou leuk zijn om foto’s te zien van jullie squat voordat wij beginnen en als de dertig dagen erop zitten. Je kunt overal waar je bent een squat doen en weer een paar minuten verzamelen, dus geen excuses dat je geen tijd hebt om mee te doen. Start je timer en begin vandaag met je avontuur naar een betere squat! 3…2…1…GO!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.