12 oktober 2017: NO SH#T Thursday Meal – Ovenschotel met witlof & vis
Workout of the day (WOD)
For time:
1000m Row
“Annie”
1000m Row
Challenge of the month – Oktober
Met de hele box:
Zoveel mogelijk strict pull-ups
Benodigdheden:
- 1 kg aardappel
- 800 gr witlof
- 300 gr kabeljauwfilet
- 8 plakjes ontbijtspek
- 2 tenen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 tl gedroogde tijm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in kwarten. Kook ze 10 min. Snijd een smal plakje van de onderkant van de stronken witlof. Halveer het witlof in de lengte. Kook het witlof in ruim kokend water 5 min., laat in een vergiet uitlekken.
- Wrijf de kabeljauwfilet in met peper en zout, snijd in gelijke stukken zodat je 2 stukken per persoon hebt. Wikkel om elk stuk kabeljauw een plakje ontbijtspek. Zet de ontbijtspek vast met prikkers.
- Snijd de knoflook in plakjes. Schep de aardappelen, het witlof en de vis in de braadslee om met de olie, de knoflook, de tijm en peper en zout naar smaak. Zet de schaal ca. 30 min. op een rooster onder in de oven. Verwijder de prikkers. Serveer het gerecht op de borden.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!