11 oktober 2017: Voorkomen is beter dan genezen

Workout of the day (WOD)
“Team Series 2017 – Event 1”
9-15 and 21 reps for time of:
Synchronized thrusters, 42,5kg/30kg
Synchronized bar-facing burpees
* In teams van twee.

Challenge of the month – Oktober
Met de hele box:
Zoveel mogelijk strict pull-ups

Iedere dag beginnen onze lessen bij het whiteboard. Daar legt de coach de workout uit, wat er van je verwacht wordt en stellen wij de vraag van de dag om elkaar beter te leren kennen. Een belangrijke vraag die onze coaches ook stellen wordt vaak over het hoofd gezien: “Is er nog iemand met blessures vandaag?”. 

Het antwoord op deze vraag is belangrijk. Ons doel is namelijk om je fitter te maken en om je te helpen te revalideren van blessures als je deze hebt. Alles is aan te passen. Dat kan alleen als je de vraag ook daadwerkelijk eerlijk beantwoord. Doe je dat niet, dan kan dat onnodig tot meer problemen leiden.

Natuurlijk klinkt dat heel logisch als je het zo leest. Echter zien wij toch vaak mensen in de warming-up die met een pijnlijk gezicht door de bewegingen heen gaan. Na nog een keer te vragen of er iets is komt de waarheid naar boven. Dat is het moment waarop wij snel nog aanpassingen maken en zorgen dat je zonder problemen verder kunt.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom vragen wij jullie om naar ons toe te komen of het aan te geven als je ergens door gelimiteerd wordt. Vind je het niet fijn om het te vertellen waar de hele groep bij is? Neem de coach dan even apart voordat de les begint.

Wil je ons extra helpen om jouw te helpen? Zet dan in je profiel op de app onder “lichamelijke klachten/blessures” wat er aan de hand is. Zo kunnen de coaches voordat je komt er al rekening mee houden. Op die manier hoef je alleen pijnlijke gezichten te trekken omdat je weer is helemaal tot het gaatje gaat!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.