3 augustus 2017: NO SH#T Thursday Meal – Courgettefrittata
Workout of the day (WOD)
20 min AMRAP of:
400m Run
10 Sumo deadlift high pulls, 42,5kg/30kg
20 Toes-to-bar
Challenge of the month – Augustus
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten in de bodem van de squat
Iets simpeler dan de aardappel tortilla van een aantal weken terug, maar ook net zo lekker. Ik heb deze eergisteren gemaakt en er nog wat zoete puntpaprika aan toegevoegd. Er zitten niet heel veel koolhydraten in dit recept, dus misschien kan je er wat brood bij eten of wat aardappeltjes door de frittata doen.
Benodigdheden:
- 2 courgettes
- 3 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 6 eieren
- 2 el kraanwater
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 15 gr basilicum
Bereiding:
- Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Pers de knoflook erboven, bak met de courgette 2 min. op hoog vuur en schep regelmatig om. Voeg peper en zout toe.
- Klop de eieren los met het water. Rasp de kaas erboven. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en meng erdoor. Schenk het eimengsel over de courgetteblokjes in de pan.
- Bak de frittata op middelhoog vuur 6 min. of tot de onderkant goudbruin is. Leg een groot bord op de pan en draai de frittata om. Doe de rest van de olie in de pan en laat de frittata omgekeerd in de pan glijden. Bak de frittata in nog 5 min. gaar.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!