15 juni 2017: NO SH#T Thursday Meal – Indiase Curry
Workout of the day (WOD)
“J.T.”
21-15 and 9 reps for time of:
Handstand push-ups
Ring dips
Push-ups
Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold
En vandaag gaan we voor Indisch gerecht. Dit recept bevat geen vlees, maar dat heb ik wel toegevoegd. Naast de curry heb ik 300 gr kipfiletblokjes gebakken en dat over mijn 4 porties verdeeld. Garnalen zouden hier ook zeker lekker bij zijn!
Benodigdheden:
- 500 gr vastkokende aardappelen
- 1 bloemkool
- 4 tomaten
- 2 el milde currypasta
- ½ tuinkruidenbouillontablet
- 250 ml water
- 4 eieren
- 2 tl gemalen komijn
- 150 gr Griekse yoghurt
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de tomaten in stukjes. Verwarm in een hapjespan met antiaanbaklaag de currypasta. Schep de bloemkool, aardappel en tomaat erdoor en bak 2-3 min. Voeg het bouillontablet en 250 ml water toe. Laat de curry afgedekt 15-20 min. zachtjes sudderen tot de aardappelen en groenten gaar zijn.
- Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en halveer ze. Leg ze op de curry en warm het geheel nog even door. Rooster het komijnzaad in een steelpan zonder olie of boter tot het gaat geuren. Schep de curry in diepe borden. Serveer de yoghurt in aparte schaaltjes en strooi hierover de komijn.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!