2 juni 2016 – NO SH#T Thursday Meal – Griekse salade met Heilbot

Workout of the day (WOD)
A.
Back squat 5-5-5-5-5

B.
Find a max load of:
10m Yoke carry

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
Max plank hold (aantal seconden = score)

Vandaag heb ik een makkelijke salade voor de visliefhebbers. Je hebt niet altijd de tijd om te koken en dan is een salade lekker makkelijk en snel om klaar te maken. Ook is dit makkelijk om mee te nemen voor lunch naar je werk of voor onderweg. Als je van plan bent om dit van tevoren klaar te maken zodat je het de volgende dag kan meenemen, raad ik aan om de olie en de azijn apart mee te nemen en dit pas toe te voegen wanneer je de salade daadwerkelijk gaat eten. Dit recept is voor 1 maaltijd, dus als je dit klaar wilt maken voor meerdere dagen, kan je de aantallen natuurlijk verdubbelen.

Benodigdheden:

  • 200 gr heilbot
  • Handje slamix (naar keuze)
  • 1 cup rode ui, fijngesneden
  • 1 cup paprika, in blokjes
  • 2 cups komkommer, in blokjes
  • 1 cup roma tomaten, in blokjes
  • 1 cup wortel, fijngesneden
  • 10 kleine olijven, gesneden
  • 1 tbsp kappertjes
  • olijfolie, naar smaak
  • balsamico azijn, naar smaak
  • zout en peper, naar smaak

Bereiding:

Voor de vis:

  • Verwarm een pan op medium-high heat.
  • Kruid de bovenkant van de heilbot met zout, voeg wat olijfolie toe aan de pan en doe de vis in de pan met de gekruide kant naar beneden. Kruid de vis nu weer aan de bovenkant, zodat beide kanten gekruid zijn.
  • Bak voor ongeveer 3 minuten, draai de vis dan om. Zorg ervoor dat er nog steeds genoeg olie in de pan zit. Bak deze kant ook ongeveer 3 minuten en haal daarna de vis uit de pan.

Voor de salade:

  • Voeg de slamix, uien, paprika, komkommer, tomaten, wortel, olijven en kappertjes bij elkaar in een grote kom.
  • Doe er wat olijfolie en balsamico azijn overheen tot je de smaak hebt die je wilt.
  • Strooi er vervolgens nog wat peper en zout overheen en mix alles goed door elkaar. Proef de mix om te kijken of het naar je smaak is, zo niet voeg dan nog wat kruiden of olie/azijn toe.
  • Doe nu de salade op een bord en leg de vis bovenop.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.