10 september 2015: NO SH#T Thursday Meal – Moinkballs
Workout of the day (WOD)
A.
3 rounds for quality of:
10 Tall snatch, 20kg/15kg
10 Sotts press, 20kg/15kg
B.
Find a max hang squat snatch + squat snatch
Challenge of the month – September
Handstand hold (aantal seconden = score)
Toen ik een aantal weken terug vroeg om je favoriete recepten met mij te delen werd er niet stil gezeten. De ene na de andere ninja stuurde zijn ideeën op. Vincent stuurde er maar liefst vier in één keer. Het recept dat er tussen uitsprong waren de “Moinkballs”. Wat is dat nou weer dacht ik!? Gelukkig had hij er in de beschrijving bij gezet dat de naam kwam door de dierengeluiden “Mooooo” en “Oink”. Daardoor was ik meteen geïnteresseerd in de rest van het recept. Vandaag deel ik het recept voor deze speciale gehaktballen met jullie. Als ze lekker zijn vergeet dan niet om Vincent een extra high five te geven!
Benodigdheden:
- 1kg half-om-half gehakt
- Piri-piri kruiden
- Grof zeezout
- Paprikapoeder
- Knoflookpoeder
- Uienpoeder
- Ontbijtspek
Bereiding:
- Mix het half-om-half gehakt met de kruiden. Bepaal de hoeveelheden aan de hand van je eigen voorkeuren.
- Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel te grootte van een pingpong bal.
- Wikkel een plakje ontbijtspek om de balletjes heen. Zorg dat het vetste gedeelte aan de bovenkant zit.
- Leg de ballen in de oven op 105 graden of in een Ketel BBQ of Kamado.
- Na 45 minuten tot een uur kun je de bovenzijde van de ballen insmeren met wat zelfgemaakte BBQ saus.
- Laat ze nu nog 10 minuten gaar worden in de oven.
- Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!