11 september 2015: Members Spotlight – Julia

Workout of the day (WOD)
” Nutts”
For time:
10 Handstand push-ups
15 Deadlifts, 115kg/80kg
25 Box jumps, 30″/24″
50 Pull-ups
100 Wallball shots, 20lbs/14lbs
200 Double-unders
400m Run with a 20kg/15kg plate

Challenge of the month – September
Handstand hold (aantal seconden = score)

Onze duitse Julia is door haar man aangestoken om te gaan CrossFitten en tot op de dag van vandaag heeft zij daar nog steeds geen spijt van. Samen met manlief en kind is zij vaak in de box te vinden en zij brengt altijd een hoop gezelligheid. Als je nog nooit van Julia gehoord had, dan heb je dat afgelopen weekend wel, want zij heeft ervoor gezorgd dat alles tijdens de LLTD Qualifiers soepeltjes verliep. Ondertussen is Julia ook megasterk aan het worden door haar deelname aan de eerste Women’s Strength Club. Als je haar ziet in de box, laat je dan dus niet afschrikken door haar strenge duitse look en haar guns, want deze topper wil je zeker niet missen!

 1. Wat doe je voor werk en/of studie?
  Ik werk als Key Account Supervisor bij Umbra, een bedrijf voor Design woonaccessoires. Daar werk ik al 10 jaar met veel plezier.
 2. Waar ben je geboren en opgegroeid?
  Ik ben 35 jaar geleden geboren in het mooie Keulen, Duitsland. Daar ben ik ook opgegroeid en heb ik gewoond tot aan mijn 21e voordat ik naar Nederland verhuisde. In mijn hart zal ik toch altijd een “kölsch Mädche” blijven, ondanks ik nu al 14 jaar in Nederland woon en dit mijn thuis is.
 3. Wat is je gezinssamenstelling? (man/vrouw/kinderen/huisdieren)
  In 2007 leerde ik mijn man Rodney kennen en vanaf de eerste dag zijn wij onafscheidelijk van elkaar. In 2009 is onze zoon Dain geboren en heeft ons Surinaams-Duits gezin compleet gemaakt. Dain doet aan CrossFit Kids bij coach Channa en coach Joyce en Rodney kennen jullie waarschijnlijk allemaal van de lessen. We zijn dus een echt CrossFit gezin.
 4. Wat deed je voor sport voordat je begon met CrossFit?
  In mijn jeugd speelde ik actief basketbal in Duitsland. Daarna ging ik een aantal jaren heel onregelmatig naar de gewone sportschool. Nu ben ik helemaal verslaafd aan CrossFit en zou het liefst elke dag trainen.
 5. Hoe ben je terecht gekomen bij Reebok CrossFit Almere?
  Rodney was al bezig met CrossFit. Na lang vragen en niet durven heeft hij mij en Dain aangemeld bij RCFA. Nu kon ik dus niet meer terug. Ik volgde de beginnerslessen (toen nog in de oude box) bij coach Junior. Wat had ik een spierpijn zeg. Ik voelde spieren waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Achteraf ben ik Rod dus heel dankbaar, want het heeft mijn leven compleet veranderd.
 6. Wat is je favoriete CrossFit beweging?
  Ik vond krachttraining zoals squats, presses etc. al leuk en daardoor was het voor mij geweldig om aan de eerste Women’s Strength Club mee te doen die coach Channa heeft opgericht.
 7. Wat is je minst favoriete CrossFit beweging?
  Burpees!!!! Vooral in hoge aantallen. Ik heb de WOD “Joyce 2014” nog steeds mentaal niet verwerkt. Een verjaardagsWOD voor coach Joyce waar je elke 3 minuten tijdens de WOD 11 burpees moest doen. Ik heb er heel veel moeten doen.
 8. Op welke muziek doe je het liefst een workout?
  Muziekstijl maakt niet uit, als het maar hard is en je gewoon je verstand op nul kan zetten tijdens de WOD.
 9. Wat zijn andere hobby’s naast CrossFit?
  Shoppen, relaxen, reizen, leuke doen met het gezin.
 10. Wat is je lievelingseten?
  Wat voor een vraag is dat? Ik ben Duitse en getrouwd met een Surinamer. WIJ HOUDEN VAN ETEN!!!!!
 11. Noem één woord hoe anderen jou beschrijven…
  DUITS! En sommige mensen vinden mij ook aardig 😉
 12. Noem één ding waar je absoluut niet zonder kan…
  Mijn gezin (en mijn mobiel).
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.