9 september 2015: Meer mobiliteit met yoga

Workout of the day (WOD)
20 min AMRAP of:
400m Run
Max Burpees
Rest
* In teams van drie.

Challenge of the month – September
Handstand hold (aantal seconden = score)

Fantastisch nieuws voor iedereen die wil werken aan zijn of haar mobiliteit en lichaamsbewustwording. Vanaf zondag 20 september wordt het lesrooster namelijk uitgebreid met een yoga les op de zondag die voor iedereen toegankelijk is. De yoga lessen zijn op maat gemaakt voor de CrossFit atleet. Deze lessen focussen zich op het beoefenen van de yoga asana’s (houdingen), ademhaling (pranayama) en mindfulness/ontspanning (dharana). Wat yoga voor jou kan betekenen als CrossFitter verteld Sandra, onze yogi, je in de blogpost van vandaag.

Mobiliteit
Komen je hielen van de vloer tijdens een overhead squat of lukt het niet om in de handstand te komen door te stijve schouders? Door het beoefenen van asana’s creëer je ruimte in het lichaam en meer mobiliteit. De basis houdingen in iedere les zullen helpen bij de externe rotatie van de heupen en schouders. Dat wat nodig is voor de basis van veel CrossFit oefeningen.
Concentratie
Door in bepaalde houdingen te staan en te leren deze te verbinden met je ademhaling wordt je concentratie vermogen vergroot. Daarnaast leer je het beoefenen van “Dristi”, daar waar jouw blik op rust. Deze techniek helpt bij de focus tijdens bijvoorbeeld Olympisch gewichtheffen, double-unders en box jumps.
Bewuste ademhaling
Via yoga leer je tot diep in de diafragma ademen. Dit zorgt voor kracht en een langere uithoudingsvermogen. Daarnaast kun je door het bewust te zijn van je ademhaling ook ontspannen tijdens intensieve momenten.
Evenwicht
Ontwikkel je vermogen om in evenwicht te blijven. Dit is belangrijk voor veel oefeningen tijdens een CrossFit workout. Verschillende yoga asana’s helpen stabiliteit te creëren die nodig zijn tijdens het beoefenen van bijvoorbeeld pistols, overhead squats en handstand push-ups.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.