3 juli 2014: NO SH#T Thursday Meal – Ceviche van zeebaars, zalm en tonijn
Workout of the day (WOD)
7 rounds for time of:
10 Burpees
10 Pull-ups
Challenge of the week – week 27
AMRAP of:
Voetbal hooghouden
Ceviche is een rauwe-visschotel die vooral populair is in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika. Voor de bereiding van ceviche kunnen verschillende soorten vis gebruikt worden. De vis wordt eerst gemarineerd met citroen, limoen soms zure sinaasappel. Een heerlijk gezonde manier om zonder teveel poes pas een maaltijd met een behoorlijk wauw-factor op tafel te zetten. Als je door de visboer je vis al in dunne plakken laat snijden is het enige wat je nog hoeft te doen marineren. Een kind kan de “vis” doen.
Benodigdheden:
- Ga uit van +/- 100 – 150 gram visfilet per persoon
- 1 eetlepel kappertjes
- 3 citroenen
- 3 limoenen
- Verse basilicum, bieslook en dille 9fijn gesneden/gescheurd)
- Ui
- Olijfolie
Bereiding:
- Als je geen plakjes vis hebt kan je de filets in de vriezer leggen en dan zelf vanuit de vriezer in dunne plakken snijden +/- 0.5 cm.
- Laat de kappertjes een kleine 10 minuutjes in wat water ontzouten.
- Pers 2 citroenen en 2 limoenen uit, snij de rest in partjes.
- Meng het citrussap, de kappertjes, de verse kruiden, olijfolie en wat zwarte peper tot een marinade.
- Leg de plakjes vis in een brede schaal (probeer stapelen te voorkomen) en schenk de mariande eroverheen. Het is belangrijk dat alle vis volledig bedekt is met marinade.
- Zet de vis minstens 6 uur weg in de koelkast.
- Garneer de vis voor het opdienen met de partjes limoen en flinterdunne uienringen.
Het zure sap verandert de structuur van de eiwitten waardoor het visvlees net zo gegaard lijkt als bij verhitting, maar zonder de smaakverandering die daarbij optreedt. Ceviche combineert heel goed met een frisse groene salade met avocado en wat gebakken zoete aardappel. Enjoy!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!