27 maart 2014: No SH#T Thursday Meal – Voorjaarsstamppot
Workout of the day (WOD)
Techniek dag
* Vrije keuze om aan een techniek of skill te werken
Challenge of the week – week 13
2 min. AMRAP of:
Row (score = aantal calorieën)
Vandaag gaan we stampen! Nee, geen box jumps en ook niet los op hardcore, maar op een stapel zoete aardappels met rauwe andijvie. Dit is een gerecht waar ik per toeval op ben gekomen omdat er op dat moment niets anders in mijn koelkast lag. Toch is deze stamppot één van onze favoriete “snelle-happen” geworden. Simple as always, delicious as usual. Lees snel verder voor het recept.
Benodigdheden:
- 500-750 gram andijvie
- 2 zoete aardappels
- eetlepel mosterd
- zout en peper
- 1 bouillonblokje (groente)
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram gerookte spek
- 1 grote ui
- 1 halve prei
Bereiding:
- Schil de zoete aardappel en snij hem in stukken (probeer dezelfde grootte aan te houden zodat ze allemaal even snel gaar zijn) en zet deze op met water en een groentebouillonblokje.
- Bak het spek uit in een klein beetje kokosolie. Als ze krokant zijn haal je ze uit de pan en giet je deze af in een zeef maar vang wel het vet op.
- Snij de ui in reepjes, pers de knoflook en bak dit in het vet wat je hebt opgevangen van de uitgebakken gerookte spek.
- Snij de andijvie fijn en was deze grondig.
- Snij de prei in flinter dunne reepjes.
- Giet de zoete aardappel af en prak deze met de andijvie, voeg dan het spek en ui/knoflookmengsel (incl. het vet), de flinterdun gesneden prei en het eetlepeltje mosterd toe.
- Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Enjoy!
Uiteraard hoort hier nog een lekker stukje vlees bij. Ik maak het altijd nog wat bonter door er uitgebakken speklappen bij te doen. Het is gewoon de combinatie van het zoete van de aardappel en het hartige van uitgebakken spek wat zo lekker is! Maar er is niets mis met een goede gehaktbal, die smaken er ook heerlijk bij.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!