26 maart 2014: Sleep cycle app

Workout of the day (WOD)
Power clean 1-1-1-1-1-1-1

Challenge of the week – week 13
2 min. AMRAP of:
Row (score = aantal calorieën)

Je wist het natuurlijk al, slaap is belangrijk voor je. Het zorgt ervoor dat ons lichaam en geest herstellen van de uren dat we overdag actief zijn en dat je klaar bent voor een nieuwe dag. De activiteit neemt één derde van ons leven in beslag en is essentieel voor ons bestaan. Maar hoe is het gesteld met de kwaliteit en duur van onze slaap?

Met de “sleep cycle” app op de iPhone en Andriod kun je op een simpele manier metingen doen om dat uit te vinden. Iedereen die hard traint, wil afvallen of gezonder wil leven heeft belang bij een goede, diepe slaap. De app houdt bij hoe lang je slaapt, hoe diep je slaapt en je kunt een wekker instellen die je wekt tijdens de fase waarin je het meest bent uitgerust. Automatisch wordt er een logboek aangemaakt en na vijf nachten kun je in percentages zien wat de kwaliteit van je slaap is. Aan de hand van de gegevens kun je eventueel aanpassingen in je levensstijl maken om te zorgen dat de kwaliteit toeneemt.

Tot slot kun je ook je hartslag meten in de ochtend. Een overbodige functie? Zeker niet. Als je wilt weten hoe goed je bent hersteld is dit een statistiek die interessant kan zijn. Komt je hartslag op dat moment overeen met je rustende hartslag (voor iedereen uit te rekenen via het internet)? Dan ben je volledig uitgerust. Zit je er ver boven dan moet je het waarschijnlijk wat rustiger aan doen (minder trainen, meer slapen, voldoende eten, etc.). De app kost €1,79 en is te downloaden in de App store en Google Play store. Meten is weten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.