8 november 2016: Bestrijd de kou met vitamine D

Workout of the day (WOD)
With a 20 minute running clock, perform:
0:00 – 10:00
AMRAP of:
15/12 Cal Bike
Max Wallball shots, 20lbs/14lbs
* In teams van twee. Eén persoon fietst, de andere persoon doet wallball shots. Wissel na elke 15/12 cal bike. Score is aantal wallball shots.

10:00 – 20:00
AMRAP of:
20/15 Cal Row
Max Under/over, 24”/20”
* In teams van twee. Eén persoon roeit, de andere persoon doet under/over. Wissel na elke 20/15 cal row. Score is aantal under/over.

Challenge of the month – November
Met de hele box:
Zoveel mogelijk kettlebell swings

Elk jaar rond deze tijd schrijf ik een blogpost over vitamine D. In de herfst en winter krijgt iedereen in Nederland hier namelijk minder van binnen dan tijdens de lente en de zomer. Vitamine D wordt voornamelijk aangemaakt in ons lichaam als ultraviolet licht in contact komt met onze huid. Om aan je dagelijkse behoefte te komen moet je flink wat zonnestralen opvangen op je blote huid. Je kunt het ook halen uit orgaanvlees maar veel mensen eten dit tegenwoordig minder vaak. In minder mate komt het voor in vis en eieren. Waarom is vitamine D zo belangrijk? Het zorgt onder andere voor sterke botten, een gezond immuunsysteem en de aanmaak van belangrijke hormonen zoals testosteron. Mensen die te maken hebben met tekorten merken daarnaast vaak dat zij last hebben van vermoeidheid, hoofdpijn en minder goed herstellen van hun trainingen. Daarnaast neemt je kans om ziek te worden aanzienlijk toe als je niet voldoende vitamine D aanmaakt of inneemt. Om de tekorten tegen te gaan kun je ervoor kiezen om een vitamine D supplement te gebruiken. Een goede dosering om dagelijks te nemen tijdens de wintermaanden is 5000IU. Een goed vitamine D supplement kun je kopen bij winkels zoals de Tuinen of de Vitaminstore. In de box verkopen wij vitamine D van het merk Purepharma. Voor meer informatie kun je de coaches aanspreken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.