7 oktober 2017: Zit jij teveel op je smartphone?

Workout of the day (WOD)
A.
5 rounds, each for time and load, of:
50m Sled push

B. 5 rounds, each for time and load, of:
50m Sandbag carry

Challenge of the month – Oktober
Met de hele box:
Zoveel mogelijk strict pull-ups

De kans is groot dat je deze blogpost op je smartphone aan het lezen bent. Is het zelfs het eerste wat je deze ochtend gedaan hebt? Ben jij in de ochtend niet van je smartphone af te krijgen omdat je al je social media bekijkt? Of ben jij het het type dat niet in slaap kan vallen doordat je tot laat in de nacht naar het piepkleine schermpje loopt te staren? 

Steeds meer mensen zijn verslaafd aan het gebruik van hun smartphone. Zij kunnen letterlijk niet meer zonder. Ongemerkt verspillen zij uren aan het op de hoogte blijven van nutteloze berichten, statussen en de laatste memes. Dat gaat vaak ten koste van persoonlijk contact en tijd voor onszelf zonder afleidingen. Merk jij ook dat je vaak vastgeplakt bent aan het scherm?

Wellicht helpt hem om de onderstaande video te kijken en beter te begrijpen wat de gevolgen zijn van je smartphone gebruik. Het terugbrengen is absoluut niet eenvoudig. Voor veel mensen is het te drastisch om applicaties zoals Facebook, Instagram, Snapchat of WhatsApp te deinstalleren. Toch zou het je helpen je gebruik te minderen.

Een andere optie is om je smartphone eens per dag helemaal uit te zetten. Wist je dat die mogelijkheid bestond? Het zal je zeker weet wat rust opleveren. Hoe dan ook, soms even zonder kan helemaal geen kwaad. Misschien is het een mooie uitdaging om je gebruik te minderen in oktober!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.