6 september 2017: Een maand in het teken van CrossFit.com

Workout of the day (WOD)
“Nickman”
10 rounds for time of:
200m Farmers carry
10 Weighted pull-ups, 15kg/10kg
20 Dumbbell power snatches (alternating), 22.5kg/17.5kg
* Use both dumbbells for the farmer’s carry.

* In teams van twee.

Challenge of the month – September
Met de hele box:
Zoveel mogelijk wallball shots

Veel van onze leden zijn in aanraking gekomen met CrossFit door bij ons een proefles te doen, erover te lezen op het internet of één van de prachtige documentaires te kijken op Netflix of iTunes. Hoe je er ook in aanraking mee gekomen bent, de kans is tegenwoordig klein dat dit is gebeurd via CrossFit.com. De website waar het allemaal mee begon.

Greg Glassman, de bedenker van CrossFit, poste voor het eerst één van zijn workouts op het internet op 10 februari 2001. Sindsdien is de populariteit van het trainingsprogramma flink in populariteit toegenomen. Via CrossFit.com werden de constant gevarieerde, functionele bewegingen, uitgevoerd op hoge intensiteit met de rest van de wereld gedeeld.

Toen Junior en ik begonnen met CrossFit was het de programmering die iedereen volgde. Waarom? Het kwam rechtstreeks bij de mensen vandaan die het bedacht hadden en was de manier om algemeen fit te worden. Daarnaast was het bijzonder knap als je deze workouts als voorgeschreven kon doen. Inmiddels is er meer dan 15 jaar aan programming terug te vinden in de archieven.

Om de routine van onze eigen programmering te doorbreken en jullie op nieuwe manier uit te dagen gaan wij de aankomende maand de programmering volgen van CrossFit.com. Het is een maand uit het verleden. Welke dat is gaan wij natuurlijk niet verklappen. Eén ding is zeker: je komt jezelf elke keer weer tegen en zult je grenzen steeds moeten verleggen. Wees niet bang, net als altijd zijn alle workouts te schalen naar iedereen zijn niveau. Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.