6 september 2016: De CrossFit Level 1 door de ogen van Femke

Workout of the day (WOD)
20 min AMRAP of:
12 Dumbbell deadlifts, 20kg/15kg
9 Dumbbell hang power cleans, 20kg/15kg
6 Dumbbell push jerks, 20kg/15kg
* In teams van twee. I go, you go style.

Challenge of the month – September
Met de hele box:
Zoveel mogelijk sandbag squats

Een paar dagen geleden vroeg ik aan Femke om een kort verslag te schrijven over haar ervaring tijdens de CrossFit Level 1 Trainer Course. Net zo snel als zij de workouts in de box doet had zij het af. Hieronder lees je het resultaat. 

In het weekend van 20 en 21 augustus was het dan eindelijk tijd voor mijn Level 1. Sinds ik de knoop doorgehakt had, keek ik er enorm naar uit. Maar het leek mij ook pittig om twee weekenddagen in te ruilen voor twee pittige dagen training. Niets bleek minder waar. Natuurlijk was het pittig, maar ik heb er vooral ook heel veel energie van gekregen. Laat ik bij het begin beginnen; op zaterdagochtend vertrok ik goed voorbereid naar Driebergen. Ik vond het best spannend en was erg nieuwsgierig naar de rest van de groep. Ergens was ik ook wel een beetje bang voor een bepaald soort types. Dat sloeg natuurlijk nergens op want eenmaal binnen overheerste direct het community-gevoel wat CrossFit zo uniek maakt.

Helemaal in mijn element ging ik op de eerste rij zitten; ik bedoel, ik ben hier natuurlijk niet voor niets. Wat was het interessant. Ik had de Training Guide al meerdere malen verslonden, maar ik kon ook zeker geen genoeg krijgen van de lectures. Het is zo gaaf om van drie superenthousiaste en ervaren trainers de theorie achter CrossFit en alles eromheen te horen. Ik vond het gewoon jammer als het pauze was. De eerste dag vloog werkelijk waar voorbij en werd afgesloten met een leuke WOD in teams van drie. Omdat we niet helemaal uitkwamen met de aantallen was er één team van twee. Yep, dat was mijn team (thanks Wes). Toen er ook nog één roeier te weinig was, moest er een team op de Assault Bike. Yep, dat was mijn team ook (thanks Wes 2.0). Het was een perfecte afsluiting van een perfecte dag.

Eenmaal thuis heb ik eerst Steven overladen met mijn enthousiasme en daarna heb ik mijn aantekeningen nog doorgelezen en wat voorbereiding gedaan voor dag 2. Op zondag stonden er wederom lectures en een WOD op het programma. Maar als kers op de taart sloten we deze dag af met het examen. Ik werd weer even terug naar mijn tentamens geslingerd en was behoorlijk zenuwachtig. Adem in, adem uit, goed lezen en nadenken. Hoewel het examen best pittig was, had ik wel het gevoel dat het gelukt was. Gelukkig kregen we veel eerder dan gepland de uitslag al dus heb ik maar vier dagen extreem in spanning gezeten. Nee, grapje. Extreme spanning heb ik niet gehad, maar dat ik nou uitgerekend de mail met uitslag moest krijgen toen ik in de box was, vond ik wel wat spannend. Wat nou als ik het toch niet gehaald had? Want ik had natuurlijk gezegd dat ik verbaasd zou zijn als ik het niet gehaald zou hebben. Wes drong aan op het lezen van mijn mail en gelukkig was het toen tijd voor een vreugdedansje; I did it!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.