6 oktober 2014: Recap Lowlands Throwdown 2014

Workout of the day (WOD)
9 min AMRAP of:
3 Snatches, 70kg/50kg
6 Bar facing burpees
9 Kettlebell swings, 32kg/24kg

Challenge of the week – week 41
For time:
Row 500m

Gisteren kwam er een eind aan de grootste CrossFit competitie van de Benelux. Meer dan 1500 atleten deden twee weken geleden de kwalificatie workouts. Op één dag moesten zij er drie keer tegen aan om hun plaats op het leaderboard te verdienen. Uiteindelijk ging alleen de beste honderd atleten door naar de finale. De beste 48 mannen, 24 vrouwen, 12 masters mannen en 12 masters vrouwen streden afgelopen weekend om de eerste plek in hun categorie. Reebok CrossFit Almere was er bij en werd vertegenwoordigd door twee atleten. Klik op “lees meer” om te zien hoe Channa en Junior het er vanaf hebben gebracht.

Op zaterdagochtend om 08.15 uur was het tijd voor de registratie in Apeldoorn voor de atleten die meededen. Channa en Junior waren er redelijk kalm onder en waren klaar voor het weekend. Event 1 was een grote verassing. Opnieuw moesten de deelnemers de eerste workout van de kwalificatie doen. Channa wist bijna de zelfde score te halen en behaalde daarmee een 13e plek in het klassement. Junior ging er vol voor en verbeterde zijn oude score met 21 reps. Dat was goed voor een 24e plek. Daarmee begon het weekend uitstekend voor onze atleten.

Tijdens event 2 moesten de deelnemers een max snatch en max clean and jerk doen. Met een score van 105lbs (47,5kg) op de snatch en 155lbs (70kg) op de clean and jerk was ze 17e geworden. Junior wist dat het zijn tijd was om te presteren en deed dat dan ook. Hij had een snatch van 205lbs (93kg) en een clean and jerk van 255lbs (115kg). Goed voor de 15e plaats. Daarmee klom hij wat in het algemeen klassement.

Event 3 en 4 volgde elkaar snel op. Dit waren de laatste workouts op zaterdag die de atleten moesten doen. Eerst moesten de atleten 3 rondjes doen van sprinten en push-ups. Daarna waren er twee minuten rust voordat er werd gestart met “Fat Fran”. Met een axle bar, een zwaarder gewicht dan normaal en chest-to-bar pull-ups was deze vorm van de klassieke benchmark een stuk zwaarder. Channa werd 20e en 16e op deze workouts en Junior 29e en 19e.

Als 18e (Channa) en 22e (Junior) begonnen onze atleten aan dag twee van de Throwdown. Ze wisten dat er sowieso nog twee workouts kwamen ongeacht hun ranking. De eerste was een triplet van rennen, squat snatches en over the bar burpees. Channa werd elke ronde efficiënter in haar snatches en was klaar in 20:02. Junior hield niks achter en was klaar in 16:30. Beiden wisten ze daarmee hun plek in het algemeen klassement te behouden. Het was tijd voor event 6, skills & drills.

Daar werden de vaardigheden flink op de proef gesteld. Triple-unders, freestanding handstand push-ups, double-unders en muscle-ups kwamen allemaal terug. Makkelijk was het zeker niet maar Channa en Junior haalden een 20e en 17e plaats respectievelijk. Voor hun zat het weekend daarmee erop. Zij kunnen tevreden terug kijken op het weekend en trots zijn met hun fantastische prestaties. Channa eindigde waar ze gekwalificeerd was, op de 18e plek. Enorm knap voor haar eerste keer bij de finales. Junior klom maar liefst 16 plaatsen en kwam terecht op plek 20. Zijn beste prestatie in alle jaren dat hij mee heeft gedaan. Geef ze extra high five of knuffel als je ze ziet in de box!

Namens iedereen van Reebok CrossFit Almere willen wij de organisatie van de Lowlands Throwdown wederom hartelijk bedanken voor het geweldige evenement. Alle deelnemers en supports uit onze box hebben zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de finale een fantastische tijd gehad. Volgend jaar zijn wij als box zeker weer van de partij. Dan hopelijk met meer deelnemers en meer finalisten dan dit jaar. Get ready for next year! 3…2…1…GO!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.