6 augustus 2015: NO SH#T Thursday Meal – Gevulde paprika’s voor gevulde buikjes

Workout of the day (WOD)
5 rounds for time of:
6 Burpee box jumps, 24″/20″
12 Overhead squats, 35kg/25kg

Challenge of the month – Augustus
1.000.000m Row
* Met de hele box

Vorige week vertelde ik jullie dat ik samen met wat anderen uit de box een kleine uitdaging ben gestart. Van maandag 3 augustus tot en met zondag 5 september (het weekend van de Lowlands Throwdown kwalificaties) eten wij geen suiker, (pseudo) granen, bonen, zuivel, mais, soja en olie gewonnen uit noten of zaden. De exacte regels van het programma kun je hier terug vinden. Tot nu toe is het vooral afkicken. Na een periode van minder goed eten merk je het verschil meteen weer. Afgelopen weekend was ik jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden met een groot aantal lekkernijen. Mijn lichaam vraagt om meer suiker maar tot nu toe weet ik dat prima te weer staan. Het is fijn als je met meerdere mensen aan de slag gaat zodat je elkaar door de moeilijke momenten kunt steunen. Als je nog niet meedoet met de uitdaging wacht dan niet langer en begin vandaag. Als je vragen hebt laat het dan weten! De blog van vandaag helpt je alvast aan wat eerste inspiratie. Samen met Channa maakte ik gisteren dit heerlijke gerecht klaar in onze slowcooker. Een echte aanrader!

Benodigdheden:

  • 4 grote paprika’s
  • 500gr gehakt (half om half, rund, lam, kip)
  • 1/2 bloemkool
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 180gr tomatenpasta
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • 75ml runderbouillon

Bereiding:

  • Hak de bloemkool, ui en knoflook zo fijn mogelijk in je keukenmachine.
  • Roer het mengsel goed door elkaar heen.
  • Haal de bovenkant van de paprika’s af en haal de zaden er ook uit.
  • Meng nu in een grote kom het gehakt, het groente mengsel, tomatenpasta en de kruiden met elkaar.
  • Vul de paprika’s nu met het gehakt mengsel tot ze tot het randje vol zitten.
  • Zet ze nu in je slowcooker met de bovenkant van de paprika’s er weer bovenop.
  • Voeg de runderbouillon aan de pan toe.
  • Laat de slowcooker voor 6-8 uur op laag staan.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.