5 oktober 2015: Recap Lowlands Throwdown Finals 2015

Workout of the day (WOD)
A.
Deadlift 3-3-3-3-3

B.
For time:
100 Kettlebell swings, 32kg/24kg
* Every time you stop, perform 10 sit-ups.

Challenge of the month – Oktober
30.000 minuten bottom squat hold of hanging from the bar
* Met de hele box.

De finales van de zesde editie van de Lowlands Throwdown, de grootste CrossFit competitie in de Benelux, vonden dit weekend plaats in het Omnisport in Apeldoorn. Daarmee komt een spannende periode ten einde. Het begon allemaal met de kwalificaties op 5 en 6 september bij tal van CrossFit affiliates. Bijna tweeduizend atleten gaven in drie workouts alles wat zij hadden en probeerde de verschillende uitdagingen te overwinnen. De beste atleten uit de kwalificaties kregen uiteindelijk een uitnodiging om te laten zien wat zij kunnen en te strijden om de titel in hun categorie. Uit onze box wisten Channa (elite female) en Mike (masters male) zich bij de fitste atleten te plaatsen. Een uiterst knappe prestatie waar wij als community ontzettend trots op waren! In de blogpost van vandaag lees je een verslag over het weekend.

Nu was het moment daar voor Channa en Mike om te laten zien wat zij waard waren. Op de eerste dag van de finales begon de dag met een grip intensieve workout bestaande uit muscle-ups, hang power snatches en suitcase carry’s. Zowel Channa als Mike overtroffen zichzelf door meerdere keren drie muscle-ups achter elkaar te doen. Vervolgens stond de tweede workout op ze te wachten waarmee ze steeds zwaarder wordende stenen zo snel mogelijk op een verhoging moesten verplaatsen. De dag werd tot slot afgesloten met een chipper van skiën op een ski ergometer, overhead squats, hang cleans, front squats en deadlifts. Niemand van de atleten wist deze workout af te maken. Met ups en downs was het tijd voor onze atleten om uit te rusten en zich op te laden voor een tweede dag. In de avond zijn wij met een grote groep bij het “Van der Valk” gaan eten en daarna gingen de lichtjes al vroeg uit.

De tweede dag stond in het teken van skills. De dag werd begonnen met een workout waarin je in 12 minuten zoveel mogelijk rondjes moest halen van 10m handstand walk, 7 freestanding handstand push-ups, 10m handstand walk en 300m rennen. Channa had alleen vorig jaar tijdens de Throwdown de freestanding handstand push-ups eerder gedaan en Mike had er helemaal geen ervaring mee. Zonder verwachtingen verschenen zij beide aan de start van deze workout. Tot het genot van de aanhang wisten ze allebei meerdere freestanding handstand push-ups te doen. Daarmee werd er weer wat geklommen in het leaderboard. De vijfde workout was een ladder van “clean and squat jerks”, een bijzonder lastige oefening. Ook hier lieten onze toppers weer zien wat zij konden en werd er een zeer knappe prestatie neergezet.

Het was even afwachten welke atleten door gingen naar de laatste workout. Alleen de beste 8 elite male, 8 elite female, 4 masters male en 4 masters female mochten deze workout doen. Channa eindige op de 17e plaats en viel daarmee buiten de boot. Toch mag zij erg trots zijn op hoe zij het afgelopen weekend heeft gepresteerd. Zij heeft alles gegeven wat zij in zich had en overtrof meerdere keren haar eigen verwachtingen. Voor Mike was het echter nog niet voorbij. Hij stond na vijf workouts op de derde plaats en kon voor de ultieme beloning strijden: een plek op het podium. Uiteindelijk heeft hij, na een bizar zware workout, de vierde plaats in het eindklassement behaalt. In eerste instantie was hij uitgeroepen tot de nummer drie maar vanwege een fout in de puntentelling is dit uiteindelijk gecorrigeerd. Helaas, maar voor ons blijft hij natuurlijk een held. Mike, Mike, Mike!!!

Als box kunnen wij terug kijken op een geslaagde periode. Het begon allemaal met de kwalificaties waar wij twee dagen hebben genoten van een fantastische sfeer. Jullie schreeuwde en pushte elkaar om het beste uit elkaar naar boven te halen. Het was prachtig om mee te maken. Het afgelopen weekend hebben wij als community in Apeldoorn laten zien waar CrossFit voor staat: vriendschap, sportiviteit en een hele hoop plezier. Bedankt voor jullie energie en wij kijken uit naar de volgende editie. Namens iedereen van Reebok CrossFit Almere willen wij de organisatie van de Lowlands Throwdown bedanken en alle winnaars van harte feliciteren met hun prestatie. Op naar volgend jaar! 3…2…1…GO!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.