31 december 2013: Jaaroverzicht

Workout of the day (WOD)
Gesloten i.v.m. Oudjaarsdag.

De laatste dag van het jaar is aangebroken, een dag waarop Reebok CrossFit Almere nog één keer terugblikt op wat er allemaal gebeurd is in 2013. Het was een jaar vol hoogtepunten die wij graag voor jullie nog één keer op een rijtje zetten. Ga er maar even goed voor zitten want dit wordt een lange post. Wij willen ook van de gelegenheid gebruik maken om iedereen alvast een gelukkig en fit nieuw jaar te wensen. Pas op met het vuurwerk en tot volgend jaar!

Januari 2013: Paleo challenge en London Throwdown
De eerste maand van het jaar werd er fanatiek aan de slag gegaan. Er werd streng gelet op de voeding en andere levensstijlfactoren zoals slaap en hydratatie. Het was niet alleen de grootste challenge die wij ooit hadden georganiseerd, er werden ook flink wat resultaten geboekt. Rechtstreeks uit de on-ramp wisten Fabian, Linda en Arieke de nodige kilo’s kwijt te raken. Ook de andere ninja’s die meededen merkte verschil in hun lichaamscompositie en prestaties.

Aan het eind van de maand ging de box enkele dagen dicht i.v.m. de finale van de London Throwdown. Channa, Junior en Wesley vertrokken richting Londen om daar supporter te zijn bij één van de grootste CrossFit competities in Europa. Het was mooi om te zien hoe de topatleten de strijd met elkaar aan gingen om de titel te veroveren. Uiteindelijk na een geslaagd weekend was het weer back to business!

Februari 2013: Eerste open dag 2013 en NK MBO CrossFit
Ook in februari van dit jaar werd er niet stil gezeten. In het begin van de maand was het tijd voor de eerste open dag van 2013. Een grote groep mensen kwam een kijkje nemen of CrossFit hun nieuwe sport werd. Vele schreven zich in voor de on-ramp van maart en sommige fanatiekelingen trainen nog steeds bij ons de box (zoals bijvoorbeeld Saskia, Joan, Eftichia, Klaske, Marijke en Sarianne). Daarnaast gingen Mark, Paul, Mike en Nigel naar het NK MBO CrossFit om onze box te vertegenwoordigen. Er werd een prima prestatie geleverd en met een flinke dosis motivatie werd er terug naar Almere gereisd.

Maart 2013: CrossFit Games Open 2013
De CrossFit Games Open was de competitie waar lange tijd naar uit gekeken werd door onze leden. Vijf weken lang werd er elke week één workout gedaan. Na een inspirerende video van CrossFit waar iedereen kippenvel van kreeg was het tijd om er tegen aan te gaan. In de workouts werden angsten overwonnen en nieuwe PR’s behaald. Er werd super gepresteerd en wij waren trots op het aantal mensen dat meedeed. Het nieuwe seizoen gaat alweer bijna van start. Ben jij er klaar voor om te laten zien wat je in huis hebt?

April 2013: Double-underworkshop 2.0
Eén van de specialiteiten van de trainers van Reebok CrossFit Almere? Double-unders! Op 27 april werd er een workshop georganiseerd om iedereen te helpen met zijn of haar double-unders. Verschillende zaken kwamen aanbod met uiteindelijk één doel: het verbeteren van je double-unders. Wie weet komt deze workshop in 2014 nog eens voorbij zodat ook jij je techniek eens flink kunt verbeteren.

Mei 2013: CrossFit Games Europe Regionals 2013
Het onderscheid tussen de top en de rest werd gemaakt tijdens de CrossFit Games Open. In mei werden voor de tweede maal de CrossFit Games Europe Regionals in Denemarken georganiseerd. Daar werd er gestreden om de felbegeerde plekken naar de Games. Channa, Junior en Wesley waren er niet alleen bij om te kijken naar de atleten, zij waren eveneens aanwezig om scheidsrechter te zijn. Live op Eurosport waren de coaches te zien tijdens de finales van de Regionals.

Ook Fabian, Robbin en Joyce reisden af naar Kopenhagen om te zien wie er met de titel vandoor ging in Europa. Het is één van de leukste evenementen van het jaar en wij kunnen iedereen dan ook aanraden om alvast wat geld opzij te zetten. Wil je de CrossFit community in Europa optimaal ervaren? Kom dan in 2014 naar de regionals en geniet van een weekend vol spektakel.

Juni 2013: Inman Mile Challenge
In juni dit jaar stond er een speciale uitdaging op het programma. Kun je 1600m afleggen met 1.5x je lichaamsgewicht op je rug? De leden die meededen kunnen de pijn waarschijnlijk nog goed voelen. Het drukkende gewicht op de rug zorgde ervoor dat het lopen niet erg makkelijk ging. De challenge was nog nooit eerder volbracht door iemand en ook de ninja’s van Reebok CrossFit Almere waren er niet in geslaagd. Als afsluiting werd de barbecue aangestoken en werd er gezellig nagenoten van al het werk dat was verzet. Deze uitdaging staat wellicht volgend jaar weer op het programma.

Juli 2013: CrossFit Games 2013
De spannendste tijd van het jaar was weer aangebroken. Wie worden er dit jaar de fitste man en vrouw van de wereld? Rich Froning, Jason Khalipa of toch een dark horse? Bij het huis van de coaches werd er elke dag van de Games een klein feestje georganiseerd. Tot in de late uurtjes werd er op de voet gevolgd hoe de atleten het er vanaf brachten. Uiteindelijk was het bij de mannen opnieuw Rich Froning Jr. die er met de eerste plek vandoor ging. Europa was ook sterk vertegenwoordigd en Samantha Briggs wist de eerste plaats bij de vrouwen te behalen. Het was een weekend om niet snel te vergeten en wij kijken alweer uit naar het nieuwe CrossFit Games seizoen.

Augustus 2013: Je moet de kleine dingen kunnen waarderen
Augustus waren er geen speciale evenementen, open dagen of competities. Er waren wel een hoop kleine dingen die gebeurde. Zo werd de eerste Reebok CrossFit Almere auto aangeschaft, werd de focus van de gymnastics uren aangepast en werden er voorbereidingen getroffen voor de Lowlands Throwdown en de aankomende paleo challenge. Vaak vergeet je de kleine dingen in het leven maar uiteindelijk maken ze een groot verschil. Bijvoorbeeld in het aantal mensen dat door de nieuwe focus bij gymnastics op hun handen kan staan.

September 2013: Paleo challenge 2.0
De grootste happening in de maand september was de tweede paleo challenge van het jaar. Een groot aantal nieuwe leden en veteranen deed mee aan de uitdaging. Wederom waren de resultaten verbluffend. Het doel voor vele was om strakker in hun vel te zitten, maar er deden ook een aantal leden mee om helemaal klaar te zijn voor de Lowlands Throwdown Qualifiers. Het was fantastisch om te zien hoe er tijdens deze challenge recepten en ideeën werden gedeeld met elkaar. De spirit van onze community was weer top!

Oktober 2013: Lowlands Throwdown 2013
De Lowlands Throwdown 2013, de grootste CrossFit competitie in de Benelux, vond plaats in de maand oktober. Meer dan dertig atleten van onze box deden mee aan de kwalificatieronde van het toernooi. Samen met meer dan duizend anderen werd er gestreden om een plek bij de finales. Reebok CrossFit Almere wist uiteindelijk twee atleten naar Driebergen te sturen om daar te bewijzen hoe fit zij waren. Adrienne (masters female) en Junior (individual male) gaven alles wat zij hadden en eindigde op een 4e en 48e plaats respectievelijk. Een zeer knappe prestatie waar onze box ontzettend trost op is! Er wordt nu al uitgekeken naar de Throwdown van 2014 en wij hopen op een recordaantal deelnemers uit onze box.

November 2013: Derde editie Halloweeen WOD en CrossFit Kids
Twee onderwerpen tekende november bij Reebok CrosssFit Almere. Het eerste waar wij aan denken is de Halloween WOD aan het begin van de maand. Het was alweer de derde editie die werd georganiseerd en de kostuums worden elk jaar uitbundiger. Het was duidelijk dat iedereen van een verkleedpartijtje houdt. De WOD was weer verschrikkelijk en een vierde editie gaat er zeker weten komen.

Daarnaast werd er in november voor het eerst CrossFit Kids gegeven op de zaterdag. Een paar weken eerder werd er gestart met het CrossFit Kids programma en tot nu toe is vooral het puppies uur erg populair. De allerkleinste gaan elke week fanatiek aan de slag met Channa. Daar leren zij met veel plezier alles over functionele bewegingen. In 2014 hopen wij onze CrossFit Kids programma verder te ontwikkelen en meer kinderen te helpen om fit te zijn!

December 2013: PR Day en de Challenge of the Month
Het staat allemaal nog vers in ons geheugen. De PR Day was zeker weten het hoogtepunt van de afgelopen maand. Nog één keer werd er hard gewerkt om de felbegeerde PR’s binnen te slepen. Vooral op een groot aantal lifts werden er een aantal grote PR’s behaald. Tot slot werd er door sommige ook nog een aantal pull-ups gedaan. De maand december was iets anders dan de andere, er was namelijk een challenge of the month in plaats van een challenge of the week. Hoeveel pull-ups kunnen jullie doen in een maand? Een hoop! Een paar van jullie hebben er zelfs meer dan duizend gedaan, wat een top prestatie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.