30 augustus 2014: Vier laatste tips om de paleo challenge succesvol af te ronden

Workout of the day (WOD)
COMMUNITY SATURDAY!!!

Challenge of the week – week 35
2 min AMRAP of:
10m Farmer walk, 32kg/24kg

De paleo challenge van september is nog maar twee dagen van ons verwijderd. Om zo goed mogelijk van start te gaan gaf Wesley ruim een week geleden een paleo workshop. Daarin legde hij uit waarom het paleo dieet zo goed werkt, hoe het in elkaar steekt en gaf hij wat praktische tips om succesvol te zijn. Niet alleen werd er gepraat over voeding maar ook over slaap, drinken en supplementen. Met alle informatie op zak gingen jullie enthousiast aan de slag en waagde jullie jezelf al aan de eerste “paleo-proof” maaltijden. In de blogpost van vandaag vind je nog een aantal tips die je kunnen helpen om de dertig dagen te overleven. 

1. Maak een lijst van je favoriete recepten.
Er zijn heel wat paleo recepten te vinden op het internet en in diverse boeken. Uit ervaring kunnen wij jullie vertellen dat niet alles even lekker is. Je kunt het beste een document bijhouden van je favoriete recepten, met hyperlinks of verwijzingen naar het originele gerecht. Zo kun je eenvoudig de lekkerste gerechten terugvinden.

2. Bereid je voor op verjaardagen, visite, etc.
Als je de dertig dagen heelhuids wilt doorkomen is het slim om je voor te bereiden op sociale evenementen. Het is vaak erg moeilijk om “nee” te zeggen op dit soort momenten. Als de gastvrouw of gastheer je lekker eten aanbiedt voel je jezelf al snel verplicht om ook iets te nemen. Onthoud de volgende twee dingen. Ten eerste ben je volwassenen en bepaal jij wat je wel en niet eet. Ten tweede kun je ook zelf paleo lekkernijen maken en deze meenemen naar de gebeurtenis. Zo trakteer je iedereen op wat lekkers dat ook nog gezond is.

3. Plan een prep day!
Eén van de beste dingen die je kunt doen is een prep day plannen. Tijdens een prep day doe je niet alleen boodschappen voor de hele week maar maak je ook in één keer een groot aantal gerechten klaar. Dit moet ervoor zorgen dat je de rest van de week minder tijd kwijt bent aan het koken en het doen van boodschappen. Meestal plannen mensen deze dag in het weekend. Dat scheelt een hoop stress, een hoop geld en maakt je leven tijdens de dertig dagen een stuk eenvoudiger.

4. HTFU: Harden The F*ck Up
Om de dertig dagen door te komen heb je een flinke dosis discipline nodig. Niemand heeft gezegd dat het makkelijk wordt om deze uitdaging aan te gaan. Als je succes wilt behalen zal je streng voor je zelf moeten zijn. Je moet op tijd opstaan om je ontbijt klaar te maken. Je bent extra tijd kwijt aan koken. Je moet “nee” zeggen tegen dat stukje taart op je werk. Je moet voedingslabels lezen om te kijken of er niet stiekem wat suiker in je product zit. Geen smoesjes, gewoon doen. Als je het echt wilt dan kun je het. Succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.