3 februari 2014: World record “Diane”

Workout of the day (WOD)
A.
Find a 5RM Deadlift

B.
Diane
21-15 and 9 reps for time of:
Deadlift, 102,5kg/70kg
Handstand push-ups

Challenge of the week – week 6
Max overhead Barbell hold, 40kg/30kg
(score = aantal seconden)

Wederom staat er vandaag een benchmark workout op de planning. De workouts met meisjes namen worden gebruikt om jullie fitheid te meten en te kijken hoeveel progressie je hebt gemaakt sinds de vorige keer. Vaak zijn het simpele workouts met maar één, twee of drie oefeningen en variëren ze in herhalingen en gewicht. Het zijn combinaties die het uiterste van je vragen, zoals redelijk zware deadlifts en handstand push-ups. Sommige van jullie ontmoeten “Diane” vandaag voor het eerst, andere hebben al eerder een date gehad met deze uitdagende dame. Maar hoe snel kun je deze workout nou eigenlijk doen? 

In dit filmpje zie je Dan Bailey, één van de beste CrossFit atleten ter wereld, de workout doen tijdens de CrossFit Games Regionals van 2012. Voor het Dan Bailey zijn beurt was om te beginnen stond het record op naam van Chris Spealler die de workout in fenomenale 1:52 wist te volbrengen. Bailey laat zich echter niet gek maken en laat zien dat het nog sneller kan. In 1:35 heeft hij de 45 deadlifts en 45 handstand push-ups er allemaal op zitten. Aanschouw het zelf en sta versteld van deze zeer knappe prestatie.

Natuurlijk wordt het lastig om Dan zijn tijd vandaag te verslaan maar door goed te schalen moet iedereen toch onder time cap kunnen blijven van 7 minuten. Wie weet kun je jezelf ten opzichte van de vorige keer ruim verbeteren. Nu we het toch over de Games hebben, staan jullie al allemaal ingeschreven voor de Open? Nog steeds niet? Waar wacht je nog op!? 3…2…1…GO!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.