29 januari 2015: NO SH#T Thursday Meal – Runderstoofschotel

Workout of the day (WOD)
10 rounds for time of:
15 Deadlifts, 60kg/42,5kg
15 Push-ups

Challenge of the week – week 5
2 min. AMRAP of:
Box jump overs, 24″/20″

Het liefst kook ik doordeweeks voor meerdere dagen. Op zaterdag de boodschappen doen en dan zondag voorbereiding voor maandag en dinsdag. Dan ben ik op woensdag vrij en kook ik weer voor de rest van de week. Gisteren heb ik het volgende gemaakt:
Ontbijt: Zadencrackers, die ik eet met vleeswaren en rauwkost
Lunch: Spinazie boekweitpannekoekjes die ik vul met geitenkaas, sla, bacon of gerookte zalm. Ook heb ik een courgette-prei-spinazie soep met kipfilet klaargemaakt
Diner: Pittige indische runderstoofschotel met broccoli en boekweit/zoete aardappel noodles ( kant en klaar te koop bij de natuurwinkel)
Snack: Kokoskoek met rozijnen
Het lijkt misschien heel wat maar als je er even 2 uurtjes voor uit trekt ben je voor de komende dagen klaar. Hetgeen wat je alleen nog á la minute doet is de groenten en/of rauwkost klaarmaken. De pittige runderstoofschotel is echt een aanrader! Het past goed bij dit koude vieze weer want je wordt er weer lekker warm van.

Benodigdheden:
  • 750 gram runderstooflappen
  • stukje gember en laos
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 uien
  • stukje santen creamed coconut
  • runderbouillon(blokje)
  • 150 gram cashewnoten
  • ghee
  • sambal (naar eigen smaak)
Bereiding
  • Snij het vlees in blokjes en strooi er wat peper en zout over.
  • Verwarm wat ghee en bak het vlees even kort aan totdat het lekker bruin is.
  • Snij in de tussentijd de knoflook fijn en de ui in grove stukken, de gember en laos schil je en snij je evt. In stukken maar zorg dat het herkenbaar is zodat je het er makkelijk uit kan vissen.
  • Haal nu het vlees uit de pan en bak in dezelfde pan de knofook, ui, laos, gember en sambal.
  • Doe nu het vlees weer terug en giet de bouillon erbij totdat het vlees net onder staat.
  • laat dit nu 2/3 uur pruttelen. (Ik heb in deze tijd de andere gerechten gemaakt voor de rest van de week).
  • Als het vlees zacht is doe je de cashewnoten en de santen erbij. Je zal zien dat de santen gaat binden en voor een mooie saus zorgt.
Ik heb ervoor gekozen om er broccoli en noodles bij te maken, maar een zoete smaak als wortelen en een pastinaakpuree zouden er ook goed bij passen. Enjoy!
1 antwoord
  1. Milou
    Milou zegt:

    Hoi Mandy,
    Heb je ook het recept voor die pannenkoekjes?
    Ik heb op Internet gezocht maar daar staan zoveel verschillende…
    Ik ben net pas begonnen met paleo dus weet nog niet echt welk recept ik t beste kan volgen…
    Thnx!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.