28 december 2014: Weekoverzicht

Challenge of the week – week 1
2 min. AMRAP of:
Air squats

Inmiddels alweer de laatste week van het jaar 2014! Een gebroken week waarin we een aantal dagen dicht waren in verband met kerst. Aan het begin van de week werd er natuurlijk gewoon keihard gewerkt. Lees vooral verder welke workouts nog op die 2 dagen zijn voorbij gekomen.

Maandag hadden we een benchmark die 2 maanden terug als eerst werd getest. Het was er één die in teams werd uitgevoerd, namelijk 10K Row. Voor velen die deze als eerst deden werd de WOD flink onderschat. De bedoeling was namelijk om te wisselen na elke 250m, wat ook betekende dat je bij elke 250m weer voluit kon gaan!

Op dinsdag hadden we een workout in het teken van kerst. Afgeleid van het liedje hadden we de workout “12 Days of Christmas” op het bord staan. 12 bewegingen en dit zo snel mogelijk uitvoeren leek voorafgaand aan de workout heel simpel. Was het niet dat de bedoeling is om van hoog telkens weer terug naar 1 te gaan. (3,2,1. 4,3,2,1 etc..) Bewegingen als handstand push-ups, muscle-ups, clean and jerk, front squats, kettebell swings en burpees kwamen er in voor, en samen met een time cap van 35 minuten zorgde deze combinatie misschien voor wel velen dat dit de pittigste was van het jaar.

Verder hadden we gisteren een Community Saturday in het teken van het afsluiten van een geweldig jaar. We hebben de traditie om elk jaar “PR Day” te houden. Iedereen kreeg hier de mogelijkheid om eerst zijn/haar lift te verbeteren (back squat, snatch, deadlift etc.) gevolgd door een benchmark WOD (fran, annie, grace etc.). Het was een super dag met een relaxte sfeer, veel gezelligheid en natuurlijk niet te vergeten: héél véél PR’s!

Als laatst hadden we natuurlijk weer de challenge of the week. Dit keer was het de bedoeling om zo snel mogelijk 2 rondjes van 15 dumbbell thrusters en 15 burpees uit te voeren. Naast dat het een gebroken week was, hebben we uiteindelijk toch 1 naam op het bord gekregen. Iemand die deze verschrikkelijke challenge aandurfde! Jeroen H. was de winnaar met een tijd van 4 minuten en 27 seconden. Gefeliciteerd!!

De volgende uitdaging staat alweer klaar. Hoeveel air squats kun jij uitvoeren in 2 minuten?

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Tot volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.