25 januari 2014: Hoe het allemaal begon…

Workout of the day (WOD)
A.
Find a 10RM Shoulder Press

B.
3 rounds for time of:
15 Push presses, 60kg/42,5kg
20 Toes-to-bar

Challenge of the week – week 4
Complete the following in 2 minutes:
30 Squats
Then…
As many reps as possible in the remaining time of:
Box jumps, 24″/20″

Elk jaar neemt het aantal deelnemers aan de CrossFit Games Open explosief toe. Momenteel staat de teller voor dit jaar al op meer dan 50.000. Wat veel nieuwe CrossFit atleten echter niet weten is hoe het allemaal is begonnen. De eerste CrossFit Games vonden 7 jaar geleden plaats op “The Ranch”. Twee jaar geleden werd er een video opgenomen waarin de geschiedenis van de CrossFit Games wordt verteld door atleten, coaches en de oprichter van CrossFit zelf, Greg Glassman. Vandaag blikken wij kort terug op de geschiedenis van de Games.

Het begon allemaal als een idee om met andere CrossFit enthousiastelingen samen te komen en te kijken wie er die dag de fitste atleet was. Er werd een CrossFit Total gedaan en er werd een workout ter plekken bedacht doormiddel van een grote “hopper”. Het evenement vond plaats op een grote ranch, met genoeg ruimte om de tientallen mensen die er op af kwamen te laten genieten van een heerlijke dag. De eerste plek kreeg die dag $500 en het werd ook wel “the woodstock of fitness” genoemd.

De video hieronder is opgenomen in 2011 en het prijzengeld was toen gestegen naar $250,000 voor de fitste man en vrouw op aarde. Het vond plaats in een groot stadion dat ruimte bood voor meer dan 10.000 mensen. ESPN werd er bij betrokken, de competitie duurde meerdere dagen en de algemene fitheid van de atleten die meededen was gigantisch gestegen. Je moest je kwalificeren door je te bewijzen tijdens de Open en Regionals. Tijdens de Games in 2007 was er nog geen eens een kwalificatie ronde, iedereen kon toen meedoen.

http://youtu.be/e6_QKsrynuw

Zoals je kunt zien zijn de CrossFit Games uitgegroeid tot een evenement waar wereldwijd duizenden mensen bij betrokken zijn. Vorig jaar deden er 130.000 mensen mee en waarschijnlijk had niemand verwacht dat het ooit zo groot zou worden. Waar de teller dit jaar eindigt moeten wij afwachten. Eén ding is zeker, de Open is de kans voor iedereen om deel uit te maken van de CrossFit Games. Het draait nog steeds, net als zeven jaar geleden, om gezelligheid en de community. Doe jij dit jaar ook mee om je fitheid te testen tegen de rest van de wereld? Schrijf je dan in via games.crossfit.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.