25 april 2016: Vechten voor elke herhaling bij de eerste TIGLON finale van 2016

Workout of the day (WOD)
For time:
1600m Run
30 Rope climbs
800m Run
20 Rope climbs
400m Run
10 Rope climbs
* In teams van vier.

Challenge of the month – April
Met de hele box:
15.000 Strict pull-up

Gisteren vond de eerste finale van de TIGLON Series 2016 plaats in Gemert bij NXT-Events. Onze box werd vertegenwoordigd door Elianne, Rick en Junior die zich twee weken geleden tijdens de kwalificatie workouts wisten te plaatsen. Vanwege de lange reistijd naar Gemert waren zij op zaterdag al vertrokken om daar in de buurt te overnachten. Op het programma stonden drie workouts die hun fitness op diverse vlakken testte. Tot de dag zelf wisten zij niet wat hun precies te wachten stond. De eerste workout was een couplet van handstand walks met overhead lunges. Meteen daarna moest er worden opgewerkt naar een 1RM Clean in zes minuten. Na een korte pauze was het tijd voor een chipper met SkiErg, thrusters, toes-to-bar, chest-to-bar pull-ups en box jumps. Alsof dat nog niet genoeg was moesten de atleten daarna ook nog een combinatie doen van bar muscle-ups, squat snatches en rennen. Een exacte beschrijving van de workouts kun je hier vinden.

Wij mogen als community trots zijn op de toppers die box hebben vertegenwoordigd. Elianne deed voor het eerst mee met een finale van de TIGLON Series. Zij had zich als 24e gekwalificeerd en dat werd ook haar uiteindelijke plaats op het leaderboard. Rick en Junior deden voor de tweede keer mee en stelde niet teleur. Op de 21e plaats komen wij Rick tegen op het leaderboard van de mannen en Junior wist te eindigen op de zesde plaats. Een fantastische prestatie. Bij deze willen wij Diana, Dennis, Livia en Vincent bedanken voor het feit dat zij de 122km hebben afgelegd om onze atleten er door heen te slepen. Het heeft zeker weten geholpen.

Als je Elianne, Rick en Junior deze week tegenkomt in de box geef hen dan een extra high five. Zij hebben het verdiend. Wil jij ook meedoen aan de volgende kwalificaties? Geef je dan op via de website van de TIGLON Series. Op zaterdag 18 juni organiseren wij de tweede kwalificatie in onze box. Iedereen kan meedoen, ook als je geen kans maakt om te kwalificeren. 3…2…1…GO!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.