24 maart 2015: Wekelijks yoga vanaf zondag 5 april

Workout of the day (WOD)
“Elizabeth”
21-15 and 9 reps for time of:
Squat cleans, 60kg/42,5kg
Ring dips

Challenge of the week – week 13
Max overhead hold, 40kg/30kg
(score is aantal seconden)

Zondag 5 april start ik, Sandra Edelman, met het verzorgen van yoga lessen bij Reebok Crossfit Almere. Ik kijk er erg naar uit! De lessen zijn aangepast om je te ondersteunen bij het uitvoeren van je WOD. Ze worden aangeboden in blokken van vier lessen, waarbij ieder thema als uitgangspunt heeft om meer lichamelijk bewustzijn te creëren. Aan het einde van ieder thema ken je een reeks houdingen en oefeningen die je prestatie zullen ondersteunen. We beginnen met het thema psoas (lendespier) & iIiacus (darmbeenspier).
De musculus psoas major of grote lendenspier is een spier die zich diep in het lichaam bevindt tussen de bovenkant van het dijbeen en de onderzijde van de wervelkolom. De functie van deze spier is onlosmakelijk verbonden met die van de musculus iliacus. De musculus Iliacus of darmbeenspier is een platte driehoekige spier die zich diep in het lichaam bevindt tussen de bovenkant van het dijbeen en de onderzijde van de wervelkolom. Deze spieren zijn gedeeltelijk met elkaar vergroeid en worden ook gezamenlijk musculus iliopsoas genoemd, ofwel de heup-lendenspier.
Deze spieren zijn erg belangrijk voor krachtige bewegingen en worden vaak over het hoofd gezien. Als deze spieren te gespannen zitten of niet goed functioneren kan het problemen in de bewegingen van de pelvis/heup en onderrug veroorzaken. Uiteindelijk kan dit leiden tot onderrug en heup pijn, hernia’s en meer. In CrossFit hebben veel atleten pas door dat er een probleem is, als het bijvoorbeeld bij een zware deadlift in hun onderrug schiet. Preventie is hierbij de sleutel tot succes. Zo blijven deze spieren soepel, mobiel en is het mogelijk om op het meest optimale niveau te presteren.
De eerste les van het eerste blok vindt plaats op zondag 5 april. Van 12.30 uur tot en met 13.45 uur gaan wij aan de slag met diverse oefeningen. Voor de club van honderd is een blok met lessen €20,00 en voor leden zijn ze €30,00. Ben je geen lid van Reebok CrossFit Almere dan zijn de kosten €42,50 per blok van vier lessen. Een losse les behoort ook tot de opties en kost €15,00. Opgeven voor de lessen doe je door te mailen naar info@reebokcrossfitalmere.nl met als titel “aanmelden yoga”. De yoga lessen gaan alleen door bij acht aanmeldingen of meer. Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.