23 april 2015: NO SH#T Thursday Meal – De lekkerste traktatie?

Workout of the day (WOD)
A.
Bench press 1-1-1

B.
With a 5 minute running clock, complete:
500m Row
50 Squats
Max Ring dips

Challenge of the week – week 17
For time:
100m Row

Soms hebben wij allemaal wel eens trek in iets lekkers. Hoeveel wilskracht je ook hebt, soms ga je er toch aan toe geven. In plaats van meteen naar slechte dingen te grijpen kan je ook zorgen dat je goed bent voorbereid op zo een moment. Op de website van Oerkracht kwam ik deze heerlijke traktatie tegen. Alhoewel het je een paar minuten kost om klaar te maken is het de moeite meer dan waard. Deze “Nut Bark” geeft je namelijk naast een voldaan gevoel ook een flinke dosis energie. Maak een portie klaar en breek het in op een aantal stukken die je overal mee naar toe kunt nemen. Als je het dan even niet meer trekt hoef je niet meteen voor de slechtste keuzes te gaan.

Vorige week werd er massaal gereageerd op de blogpost met jullie favoriete ontbijt. Laten wij deze trend deze week weer door trekken. Ik ben nu wel erg nieuwsgierig naar jouw favoriete gezonde tussendoortje of snack. Waar val jij op terug als je echt trek krijgt? Welke snack neem jij overal mee naar toe?

Benodigdheden:

  • 220 gram kokosnootolie
  • 80 gram witte amandelpasta (te halen bij de biologische winkel)
  • 40 gram ahornsiroop
  • Een handje pure chocolade, noten of gedroogd fruit

Bereiding:

  • Smelt de kokosnootolie in een pan of in de magnetron laat het weer even afkoelen tot het een stroperige massa is.
  • Voeg de ahornsiroop en amandelpasta toe en roer het geheel goed door elkaar tot het egaal is.
  • Giet het mengsel nu op een bakplaat en bestrooi het met je chocolade, noten of gedroogd fruit.
  • Zet de bakplaat voor 30 minuten in de vriezer zodat het hard genoeg is om in stukken te breken.
  • Breek het in stukken en bewaar het in de koelkast.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.