22 maart 2015: Weekoverzicht

Challenge of the week – week 13
Max overhead hold, 40kg/30kg
(score is aantal seconden)

Week twaalf is voorbij en dat betekent dat het weer tijd is voor onze wekelijkse samenvatting. Het weekoverzicht laat weer zien wat er allemaal is langs geweest qua workouts en geeft je weer wat informatie om helemaal up-to-date te zijn.

Maandag begonnen we met het complexe gewichtheffen. De snatch stond op het programma en eerst was het de bedoeling om op te werken voor één herhaling zo zwaar mogelijk. Daarna een kort maar krachtige workout waar je in vijf minuten zoveel mogelijk rondes moest proberen te behalen van drie snatches en vijftig double-unders. Dinsdag was een workout die op het oog heel simpel leek. Twee bewegingen met telkens maar zeven herhalingen per keer. De combinatie was front squats en chest-to-bar pull-ups, en moest voor tijd alleen nog zeven rondes worden uitgevoerd.

Op woensdag werd voor velen de werkweek doormidden gezaagd met een behoorlijk pittige workout. Het was er één met een veertig minuten time cap. Vijf rondes voor tijd van vierhonderd meter rennen, dertig kettlebell swings en dertig burpees zorgde voor een ware killer! Donderdag mochten jullie weer zwaar tillen en dit keer met de deadlift. Eerst weer op werken zo zwaar mogelijk voor een aantal sets en herhalingen gevolgd door een kort maar krachtige workout met tien deadlifts en twintig wall ball shots.

Op de laatste dag van de werkweek werd er afgesloten met een “triplet”. Een workout met drie bewegingen en wat voor tijd moest worden uitgevoerd. Twee rondes van honderd double-unders, vijftig shoulder-to-overhead en vijfentwintig toes-to-bar.

Op zaterdag hadden we weer Community Saturday en was het weer tijd voor een leuke “benchmark” workout. Dit keer geen koprollen maar wel weer eentje waar er flink werd gelachen. De naam van deze workout was “Griff”, en bij deze is het de bedoeling om twee rondes achthonderd meter te rennen gevolgd door vierhonderd meter achteruit rennen. Iedereen heeft het weer super gedaan en toch zorgde het achteruit rennen voor meer ‘jelly legs’ dan verwacht.

Als laatst hadden we natuurlijk weer de challenge of the week. Dit keer was het de bedoeling om zo lang mogelijk twee schijven van twintig of vijftien kilo vast te houden. Het was een test om te zien hoe goed je grip/knijp kracht is. Uiteindelijk was het bij de mannen Patrick die er met de winst vandoor ging door het vierentwintig seconden vol te houden. Bij de dames was het Mireille die dit maar liefst eenentwintig seconden wist vol te houden. Gefeliciteerd beiden!

Challenge of the week - #12

De volgende challenge of the week staat ook alweer klaar!

Wij willen jullie allemaal weer een fijn weekend wensen en zien jullie graag weer in de box. Lees nog even de wist je dat door zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Tot volgende week!

Wist je dat…

  • Jim een emmer chalk omschopte tijdens pull-ups? Hij heeft het wel meteen netjes opgeruimd!
  • Sophie tijdens het achteruit rennen moon walked?
  • we dicht zijn vanwege de Level 1 Trainer Course volgend weekend? Als vervanging kun je dit keer op de zaterdag  gratis een yoga les volgen! Schrijf je vanmiddag in via ons inschrijfsysteem.
  • je op 5 april ook kunt beginnen met yoga bij Reebok CrossFit Almere? Lees hier voor meer informatie
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.