21 juni 2014: Vijf tips voor het verbeteren van je nachtrust

Workout of the day (WOD)
COMMUNITY SATURDAY!!!

Challenge of the week – week 25
2 min AMRAP of:
15 Thrusters, 20kg/15kg
12 Burpees

Slapen, we weten allemaal hoe belangrijk het is en toch is het voor de meeste lastig om het genoeg te doen. In de blogpost van vandaag geven wij je een aantal tips om daarbij te helpen. Sommige zijn misschien heel logisch, over andere had je misschien nog nooit nagedacht. Klik snel op “lees meer”en draai je nog een keer om.

1. Zorg dat je kamer helemaal donker is
Met helemaal donker, bedoelen wij helemaal donker. Zelfs het kleine beetje licht dat je kamer in komt kan je lichaam doen denken dat het nog steeds dag is. Daardoor zal je niet alleen moeilijker in slaap vallen, je slaapt ook onrustiger. Een donkere kamer zorgt ervoor dat je lichaam meer melatonine aanmaakt, het slaap hormoon. Gooi je oude weker het raam uit, doe je gordijnen goed dicht en zet de tv helemaal uit. Nu.

2. Neem extra magnesium
Magnesium is goed voor veel dingen. Maar wat iedereen kan bevestigen is dat het je vooral helpt bij je nachtrust. Dat komt doordat een klein tekort er al voor kan zorgen dat je hersenen minder makkelijk ontspannen en dat je minder diep slaapt. Eet daarom extra groene groentes (wat veel magnesium bevat) of neem een magnesium supplement om je te helpen beter te slapen.

3. Een kopje thee voor het slapen gaan
Meestal draaien we heen en weer totdat we een keer in slaap vallen. Je hoofd blijft maar doorgaan terwijl jij gewoon je ogen dicht wilt doen. Een kop kruidenthee kan je helpen eens goed te ontspannen. Zo heeft kamille thee een kalmerende werking voor je lichaam en geest. Geen fan van thee? Je kunt er ook voor kiezen om een warm bad te nemen of een boek te lezen voordat je gaat slapen. Wat je ook doet, zorg dat je ervan kunt ontspannen.

4. Zet je elektronica uit
Het gebruik van elektronische apparaten voordat je gaat slapen kan er voor zorgen dat je minder goed slaapt. Hoe lekker het ook is om in bed tv te kijken, het houdt je wakker. Net als het gebruik van je tablet, telefoon of computer trouwens. Elektronische apparaten met een beeldscherm stralen namelijk blauw licht uit. Dit blauwe licht is voor je lichaam hetzelfde als de zon. Het gevolg? Je cortisol gaat omhoog waardoor je lichaam denkt dat het tijd is om wakker te worden. Zet daarom een uur voor je naar bed gaat je tv, tablet of telefoon uit.

5. Routine is… je beste vriend
De oprichter van CrossFit, coach Glassman, zegt: “routine is the enemy!”. Wat betreft je training is dit helemaal waar. Om beter te slapen kan het echter helpen om vaste momenten te hebben waar op je gaat slapen en opstaat. Je lichaam raakt zo gewend aan een vast dag- en nachtritme. Probeer bijvoorbeeld altijd rond 23:00 uur te gaan slapen en om ongeveer 7:00 uur uit bed te komen. In het begin kan het even wennen zijn, maar als het eenmaal een gewoonte is dan zal je merken dat je uitgeruster wakker wordt.

Er zijn nog natuurlijk nog veel meer tips en tricks. Wat is jouw favoriete hulpmiddel om beter te slapen? En red jij het om 8-10 uur te slapen per avond? Probeer slaap eens een prioriteit voor jezelf te maken en zie wat het met je doet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.