21 januari 2016: NO SH#T Thursday Meal – Veggie Burgers!

Workout of the day (WOD)
20 min AMRAP of:
10 Kettlebell swings, 32kg/24kg
20 Sit-ups
30 Double-unders

Challenge of the month – Januari
Met de hele box:
30.000 Push-ups

Steeds vaker hoor ik om mij heen dat mensen vegetarisch zijn en ook als je vegetarisch bent, kan je natuurlijk nog prima paleo eten. Daarom wilde ik deze week een vegetarisch recept met jullie delen. Zelf ben ik gek op hamburgers, dus ik dacht meteen aan een vegetarische burger. Ik ben op internet gaan zoeken en deze burger zag er toch wel erg lekker uit. Je kan bij deze burgers een lekkere salade serveren of als je het wat meer in de “fast food” trend wilt houden, kan je van zoete aardappel patatjes maken. Uit dit recept haal je ongeveer 10 burgers. Je hebt dus meteen genoeg voor de hele week!

Benodigdheden:

  • 1 tbsp kokosolie, gesmolten
  • 4-5 teentjes knoflook, geperst
  • 1 medium bloemkool, in roosjes
  • ½ ui, grof gehakt
  • 2 grote wortels, geschild en grof gehakt
  • 1 medium courgette, grof gehakt
  • 1 medium zoete aardappel, geschild en grof gehakt
  • ½ cup amandelmeel
  • 2 tbsp kokosmeel
  • 2 tsp gemalen komijn
  • ¾ tsp zeezout
  • ½ tsp zwarte peper
  • 2 tsp italiaanse kruiden
  • 3 eieren
  • Optioneel: 1 tsp chili of paprika poeder

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak in een grote pan de knoflook en ui in kokosolie voor ongeveer 2 minuten.
  • Voeg dan de bloemkool, wortels en courgette toe. Bak alles tot het zacht wordt, maar laat het niet bruin worden. Ongeveer 5 minuten. Als je de groente te zacht kookt, wordt het in de keukenmachine een soort pasta, en dat willen we niet.
  • Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Haal dan de pan van het vuur en laat de groente volledig afkoelen.
  • Als de groente is afgekoeld, doe je alles in een keukenmachine tot het helemaal fijn is gehakt, maar kijk dus uit dat het geen “pasta” wordt.
  • Doe dit daarna in een grote kom.
  • Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en meng alles door elkaar met een spatel.
  • Leg vervolgens op een bakplaat een velletje bakpapier.
  • Maak van het mengsel ongeveer 10 burgers en leg deze op het bakpapier.
  • Bak de burgers ongeveer 18 minuten. Draai ze dan om en bak ze dan nog eens 20 minuten.
  • Laat ze eerst een beetje afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.