21 februari 2018: Kwaliteit voor kwantiteit

Workout of the day (WOD)
“CrossFit Games Open 17.5”
10 rounds for time of:
9 Thrusters, 43kg/30kg
35 Double-unders

Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
Zoveel mogelijk deelnemers aan de CrossFit Games Open

“Eat meat and vegetables, nuts and seeds, some fruit, little starch, no sugar.” – Greg Glassman

Bovenstaande quote is de eerste zin van “World class fitness in a 100 words” en laat goed zien hoe belangrijk voeding is om resultaat te bereiken. Het volgen van bovenstaande richtlijnen is eenvoudig maar zeker niet makkelijk. De simpelheid is dat het gaat om de kwaliteit van wat je eet en minder over de kwantiteit van wat je eet.

Met het zetten van deze eerste stap op het gebied van voeding zorg je ervoor dat je jezelf beschermt tegen levensstijl gerelateerde ziekte zoals diabetes type 2, hart -en vaatziekten en Alzheimer. Op deze manier eten geeft je namelijk een goede balans van alle macronutrienten (eiwitten, koolhydraten en vetten) en micronutrienten (vitamines en mineralen) die je lichaam nodig heeft. Je zult je er niet alleen beter door voelen maar ook beter door presteren.

Geen enkele moment heb je een weegschaal nodig of moet je de moeite doen om calorieën te tellen als je op deze manier eet. Voordat je gaat kijken naar de kwantiteit is het eerst het belangrijk om de juiste kwaliteit te eten. Daarom begint “World class fitness in a 100 words” met bovenstaande quote en gaat het daarna pas over kwantiteit. Zet eerste deze stap voordat je het moeilijker gaat maken en je zult al voldoende resultaat bereiken. Wanneer je de basis onder de knie hebt kun je de volgende stap maken: het meten en wegen van je producten om precisie aan te brengen. Heb jij de eerste stap al gezet? Nu is het beste moment om te beginnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.