20 augustus 2015: NO SH#T Thursday Meal – Niks loopt in de soep

Workout of the day (WOD)
“G.I. Jane”
For time:
100 Burpee pull-ups

Challenge of the month – Augustus
1.000.000m Row
* Met de hele box

Wat hou ik toch van onze community! Doordat er inmiddels aardig wat mensen meedoen met onze uitdaging is het veel makkelijker om het vol te houden. Daarnaast ontstaat er aardig wat creativiteit in de keuken bij de deelnemers. De vervanger voor rijst van vorige week was bijvoorbeeld een groot succes. De eerste “paleo” proof nasi heb ik al voorbij zien komen. Eén van onze leden, Kees, kwam vorige week op televisie dit gerecht tegen voor een zeer gezonde soep. Ik had nog nooit gehoord van één van de ingrediënten (bouguet garni) maar na een klein “google” onderzoek kwam ik erachter dat het helemaal niet zo moeilijk te vinden is. Je kunt het gemakkelijk zelf maken met wat verse kruiden en een stukje keukentouw. Probeer de soep uit en voeg eventueel één of twee ijsblokjes toe als de temperatuur weer omhoog schiet. 

Benodigdheden:

  • 1,5l kippenbouillion of groentebouillon
  • 2 dikke uien, grof gesneden
  • 4 tomaten, in partjes gesneden
  • 2 courgettes, in grove stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 700gram tomatenpulp
  • bouguet garni (laurier, tijm, peterseliestelen)
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  • Verwarm een grote (soeppan) op een middelhoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in.
  • Voeg nu de ui, tomaat en knoflook toe aan de pan en roer voor een paar minuten regelmatig.
  • Voeg als de groente mooi zacht zijn de courgette toe aan de pan en roer wederom regelmatig.
  • Voeg de bouguet garni toe aan de pan en laat het meestoven met de rest van de groente.
  • Voeg nu de tomatenpulp en bouillon toe aan de pan.
  • Laat de soep 20-30 minuten sudderen op een laag vuur.
  • Verwijder het bouguet garni en maak van de soep een egaal geheel met een stafmixer.
  • Voeg wat zout en peper toe naar smaak.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.