2 februari 2016: Vooruitblik programmering februari

Workout of the day (WOD)
“CrossFit Total II”
Clean, 1 rep
Bench press, 1 rep
Overhead squat, 1 rep
* Werk voor elke oefening op naar een 1RM. Clean = power of squat.

Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
35.000 Wallball shots

Een spannende tijd breekt aan in CrossFit land. Het CrossFit Games seizoen gaat deze maand namelijk van start. Vanaf 25 februari wordt er elke week, voor vijf weken, een workout bekent gemaakt. Deelnemers aan de Open, de eerste fase van de competitie, hebben dan vijf dagen om de workout te volbrengen en hun score te uploaden. Daarna kunnen zij hun score vergelijken met de rest van de wereld op het online leaderboard. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kun je de workouts bij ons in de box doen. Sta jij nog niet ingeschreven? Doe dat dan via de website van de CrossFit Games.Wat heeft dit te maken met de programmering van workouts in de box? In februari kun je net als altijd een goede mix verwachten van kracht en conditie maar er zal een speciaal tintje zijn die ik graag met jullie deel. Lees snel verder om meer te weten over het menu dat ik voor jullie heb samen gesteld deze maand.

De focus voor de aankomende maand komt namelijk te liggen op bewegingen die je hoogst waarschijnlijk gaat tegen komen in de Open. Wij gaan er alles aan doen om te zorgen dat jullie er helemaal klaar voor zijn. Als je al eerder hebt mee gedaan dan weet je enigszins wat je te wachten staat. Voor zowel veteranen als nieuwelingen is het interessant om eens rond te kijken op deze website waar de afgelopen jaren zijn geanalyseerd. Het is niet zonder reden dat de challenge of the month te maken heeft met wallball shots. De voorgaande jaren kwam deze beweging steeds voorbij en aangezien wij de afgelopen maand wallball shots minder hebben geprogrammeerd brengen wij het zo extra onder de aandacht. Daarnaast staat de skill day op zaterdag 20 februari in het teken van de muscle-up. Dave Castro, de director van de CrossFit Games, heeft al laten doorschemeren dat deze beweging gaat terug komen voor de voorgeschreven divisie. Bij de skill day gaan wij werken aan de techniek van de muscle-up om te zorgen dat je bent voorbereid op het moment van de waarheid. Tot slot gaan wij in de warming-ups en workouts extra aandacht besteden aan technieken als kippen, handstands en double-unders om niets aan het lot over te laten.

Waarschijnlijk klikte je op “lees meer” om precies te weten wat wij gaan doen. Helaas ga ik dat net als altijd niet verklappen. Wat ik je wel kan vertellen is dat er vijf benchmark workouts, een prachtige b-day workout voor Junior en een hoop roeien op het programma staat. Zorg dat je niets hoeft te missen en zoals ik bij elke workout zeg: “deze wordt echt leuk!”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.