18 juni 2015: NO SH#T Thursday Meal – Emergency Protein

Workout of the day (WOD)
10 rounds for time of:
10 Pull-ups
10 Ring dips
10 Sit-ups
10 Squats

Challenge of the month – Juni
Zoveel mogelijk double-unders

Eiwitten voor noodgevallen. Natuurlijk kun je naar het beleg (bijvoorbeeld kipfilet) grijpen maar met een beetje voorbereiding kun je iets veel beters en smaakvollers klaar maken. Zelf ben ik een groot fan van “prep days” waarop ik in grote porties mijn maaltijden klaar maak. Voor mij zijn dat altijd de maandagen waarop ik terug kom van de seminars. Dan pak ik alle potten en pannen bij elkaar en heb ik in een paar uurtjes alles klaar voor de hele week. Een gerecht waar ik vaak op terugval is gehakt (rund, varkens, lams of kip) met verschillende soorten groente. De groente haal ik meestal uit de diepvries of uit het koelvak. Dit is het gerecht wat ik vaak klaar maak als ik weinig tijd heb of het echt even niet meer weet. Zo weet ik in ieder geval dat ik de hele week een gezonde maaltijd klaar heb staan. In de blogpost van vandaag lees je een aantal variatie en wat tips om dit extra lekker te maken!

Benodigdheden:

 • 500gr gehakt (rund, varkens, lams, kip)
 • 400gr roerbakgroente (kies verschillende variaties)
 • 2 eetlepels kruidenmix (kies jouw favoriete mix)
 • optioneel: fruit (ananas, appel, rozijnen, etc.)
 • optioneel: noten (cashews, amandelen, macadamia’s, etc.)

Bereiding:

 • Rul de gehakt in een grote wokpan en voeg tegelijkertijd de kruiden toe.
 • Voeg de roerbakgroente toe aan het vlees en mix alles goed door elkaar.
 • Doe er eventueel wat fruit en noten doorheen. Voeg deze als laatste toe zodat het lekker knapperig blijft.
 • Laat het geheel even kort sudderen.
 • Enjoy!
1 antwoord
 1. Vincent
  Vincent zegt:

  Wat een handige tip kan zijn is het aanschaffen van een vacuümmachine. Door de porties afzonderlijk te vacumeren (ook bij daarna invriezen) verleng je de houdbaarheid aanzienlijk. Vlees droogt dan ook niet meer uit.
  Natte gerechten vereisen wat oefening qua vacumeren en kunnen niet naar 99% vacuum want dan komt er vocht tussen de smeltstrips en hecht het niet.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.