18 februari 2016: NO SH#T Thursday Meal – Short ribs

Workout of the day (WOD)
For time:

5k Row

Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
35.000 Wallball shots

Spare-ribs, short ribs, altijd heerlijk om deze ribbetjes lekker weg te werken met blote handen. Hoe malser de ribs, hoe lekkerder. Ik heb een aantal favoriete restaurants waar de spare-ribs echt overheerlijk zijn (ask me for more info ;)). Helaas zit er wel in het glazuur van deze ribs altijd veel suiker. Ik ging dus op zoek naar een paleo recept, want je moet ze ook zeker lekker kunnen maken zonder suiker. Ik vond dit recept op internet en ik denk dat je door deze ingrediënten alsnog een heerlijke zoete smaak krijgt, zonder dat je er suiker aan toevoegt. Zoals ik ook bij de bereiding heb gezet, heb je hier ook meteen een dipsaus bij. Als je er een ander sausje bij wilt om in te dippen, heb ik ook nog dit recept gevonden voor een paleo jalapeno barbecue saus. Als je dol bent op barbecue ribs, zou ik deze saus er zeker weten bij maken!

Benodigdheden:

  • 1,5 kg short ribs (varken)
  • 2 flessen puur granaatappelsap
  • 1-2 middelgrote uien, dun gesneden
  • 1-2 pink lady appels, geschild, zonder klokhuis, dun gesneden
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • zout & peper naar smaak

Bereiding:

  • Snijd de uien en appels erg dun en voeg toe aan de slowcooker. Meng ze goed door elkaar.
  • Voeg de granaatappelsap en de kruiden toe en meng het weer goed door elkaar.
  • Kruid de ribben met zout en peper en leg ze vervolgens tussen het appel en uien mengsel. Zorg ervoor dat ze er goed tussen liggen.
  • Bij gebruik van een 4 liter slowcooker, moet je ze niet langer dan 4 uur op laag zetten. Voor een 5-6 liter slowcooker kan je hem op maximaal 5 uur instellen.
  • Als de ribben klaar zijn, bak ze dan nog even in een koekenpan zodat ze een mooi laagje krijgen.
  • Als je wilt kan je nog van het appel-uien mengsel een dipsaus maken, door dit te pureren.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.