17 maart 2016: NO SH#T Thursday Meal – Vega Shepherd’s Pie

Workout of the day (WOD)
“Cindy”
20 min AMRAP of:
5 Pull-ups
10 Push-ups
15 Air-squats

Challenge of the month – Maart
Met de hele box:
30.000 Lunges (Overhead, Front, Walking, etc.)

Zondagavond toen ik heerlijk languit op de bank lag, kreeg ik een berichtje binnen van één van onze leden, Tessa P. Zij had samen met een paar anderen zo genoten van dit recept, dat zij hem persé met jullie wilde delen. Vandaar vandaag dit recept van Tessa, zodat iedereen met haar kan meegenieten van dit heerlijk maaltje. Het recept is niet paleo, maar dat wilde wij best een keer door de vingers zien!

Tip #1: Ben je geen fan van zoete aardappelen? Maak dan de pie met gewone aardappelen, dan is hij ook erg lekker!
Tip #2: Natuurlijk kan je eindeloos variëren met groenten in deze pie. Doperwten, boterbonen, bleekselderij, prei, bijna alle groenten die nog in je koelkast liggen en op moeten kun je gebruiken.

Benodigdheden:

  • 2 à 3 grote uien
  • 1 winterpeen, in blokjes
  • 400 gr tomatenblokjes (blikje)
  • 400 gr linzen (blikje)
  • 400 gr kidneybonen (blikje)
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 200 ml rode wijn
  • olijfolie
  • teentje knoflook
  • tijm
  • 1 of 2 blokjes groentebouillon (naar smaak)
  • boter
  • zout en peper
  • geraspte kaas

Bereiding:

  • Stoom of kook de zoete aardappelen 20 minuten gaar. Dit kan je het beste doen in de schil, want deze trek je er na het koken gemakkelijk af.
  • Warm je oven voor op 190 graden.
  • Hak en bak de ui in de olie glazig. Knijp het teentje knoflook erboven uit.
  • Voeg de wortel en een beetje tijm toe.
  • Bak dit even mee en voeg daarna de wijn en de tomaten erbij.
  • Doe er een of meer bouillonblokjes bij (naar smaak) en laat dit dan 5 minuten sudderen.
  • Voeg dan de linzen en de kidneybonen toe (incl. vocht) en laat het nog eens zeker 10 minuten sudderen.
  • Doe de groentemassa dan in een ovenschaal.
  • Pel of schil de zoete aardappelen en stamp ze fijn.
  • Voeg een klontje boter toe en zout en peper naar smaak.
  • Dek met een laag zoete aardappelpuree de ovenschaal af en strooi er een dun laagje geraspte kaas over.
  • Zet 20 minuten in de oven, tot de kaas mooi goudbruin is.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.