24 juli 2017: Get tall

Workout of the day (WOD)
Bear complex 1-1-1-1-1-1-1
* Bear complex = clean, front squat, push press, back squat, behind the neck push press.

Challenge of the month – Juli
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten hangen en vasthouden van objecten

De oefeningen uit het gewichtheffen (de snatch, de clean en de jerk) brengen diverse voordelen met zich mee maar zijn ook zeer complex. Door hun complexiteit moet je aardig wat uren spenderen aan het oefenen van de bewegingen. Beheers je de techniek goed dan kun je jouw kracht het beste tot zijn uitingen laten komen tijdens de uitvoering.

Vaak zien wij dat het voor mensen lastig om zichzelf onder het gewicht te krijgen, zoals bijvoorbeeld vorige week met de krachtdag waarop wij de split jerk deden. Mensen duwen dan meer met hun armen dan met de rest van hun lichaam en kwamen daardoor niet goed onder het gewicht. Hetzelfde gebeurd vaak met de uitvoering van de snatch en de clean.

Wat kun je daar aan doen behalve continu de burgener warm-up doen? Oefen met zogeheten “tall” varianten van de bewegingen. In de video’s hieronder kun je zien hoe die eruit zien. Zoals met alles is het noodzaak om licht te beginnen. Het gaat bij deze oefeningen meer om het verbeteren van je techniek dan het sterker maken van je lichaam. Probeer het uit als je de volgende keer gaat opwarmen tijdens de open gym of als je klaar bent met je les. Als je twijfelt over de uitvoering vraag dan één van de coaches om met je mee te kijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.