15 september 2016: NO SH#T Thursday Meal – Boboti

Workout of the day (WOD)
Hang power snatch 3-3-3-2-2-1-1-1

Challenge of the month – September
Met de hele box:
Zoveel mogelijk sandbag squats

Vandaag een recept voor jullie van Pauline Kalee. Ik ga nog niet zo heel veel over haar vertellen, want morgen zal zij zich in de blogpost zelf aan jullie voorstellen. Eén ding kan ik jullie wel verklappen, ze is dol op koken en het maken van nieuwe recepten. Op dit moment doet zij mee aan de 90 day challenge en is dus ook druk, net als altijd eigenlijk, met haar voeding bezig. Zo kwam zij op deze maaltijd en wilt deze natuurlijk ook graag met jullie delen.

Benodigdheden:

  • 2 uien
  • stukje gember
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr gehakt
  • peper en zout naar smaak
  • 4 tl currykruiden
  • 1 bloemkool in kleine roosjes
  • 2 appels in kleine stukjes
  • 40 gr rozijnen
  • 4 eieren

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak de ui, gember en knoflook samen in een pan tot het een beetje bruin begint te worden.
  • Doe dan het gehakt erbij, kruid dit naar smaak met peper en zout en doe ook de currykruiden erbij en bak dit tot het gehakt bijna gaar is.
  • Voeg daarna de bloemkool samen met 4 el water toe en laat dit nog 5 minuten sudderen met de deksel.
  • Doe na deze 5 minuten de appel en rozijnen erbij en bak dit nog even.
  • Doe nu het groente/gehaktmengsel in een ovenschaal. Druk dit flink aan, kluts de 4 eieren en giet dit er vervolgens overheen.
  • Stop de ovenschaal in de oven voor 15 minuten en daarna heb je een heerlijke maaltijd voor ongeveer 4 personen.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.